Verstappen vs. Ocon

Elégedettek a Mercedesnél

A Mercedes mindkét versenyzője, Michael Schumacher és Nico Rosberg is úgy gondolja, hogy a futamon a lehető legtöbbet hozták ki az autóból. A csapat reméli, a szünetben sikeresen munkát tudnak végezni, hogy Európában tovább javíthassanak eredményeiken.


A Mercedes mindkét versenyzője, Michael Schumacher és Nico Rosberg is úgy gondolja, hogy a futamon a lehető legtöbbet hozták ki az autóból. A csapat reméli, a szünetben sikeresen munkát tudnak végezni, hogy Európában tovább javíthassanak eredményeiken.

Rosberg számára nem indult túl jól a verseny, a rajtot követően a kilencedik helyre csúszott vissza, ezt követően azonban fel tudott zárkózni, végül az ötödik pozícióban intette le a kockás zászló.

„Elég rossz volt az első köröm, de aztán szerencsére talpra tudtam állni, és a legtöbbet hoztuk ki a mai versenyből.”

A német versenyző elmondta, a sikeres előrelépésben a jó stratégia is nagy segítségére volt, ennél jobb eredményt azonban nem tudtak volna elérni.

„Jó volt a taktikánk, és az autó sebessége is elég jó volt a szezon elejéhez képest. Nehéz volt az előrejutás, mivel sokan küzdöttünk ugyanazért a pozícióért. Összességében elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, mivel látom, hogy sikerült előrelépéseket tennünk.”

„Most egy kis szünet következik, amikor dolgozhatunk az autón, hogy aztán megkezdhessük az európai szezont.”

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher egy problémás időmérő és a váltócsere után a 22. helyről vághatott neki a vasárnapi versenynek, ezért úgy gondolja, elégedett lehet a tizedik pozícióval és az ezzel járó egy ponttal.

„Figyelembe véve a rajtpozíciómat, pozitívum, hogy a tizedik helyen végeztem, és sikerült egy pontot szereznem. A gumik nyilván nagy szerepet játszottak ma, a körülmények miatt a vezetési stílusnak alkalmazkodnia kellett az abroncsok viselkedéséhez.”

„Barcelona előtt lesz egy kis időnk, hogy néhány problémát megoldjunk, valamint előkészítsük a fejlesztéseinket a mugellói tesztnapokra.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek