Elégedettek az orvosok Lauda állapotával

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,19.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows advisory board Niki Lauda (Mercedes GP). Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

Elégedettek Niki Lauda állapotával a bécsi klinika orvosai – a korábbi Forma-1-es világbajnok csütörtökön esett át tüdőtranszplantáción.

Laudát azután kellett kórházba szállítani, hogy ibizai nyaralásán beteg lett. Magángépével a Bécsbe szállították, ahol sokáig az intenzív osztályon ápolták.

Csütörtökön érkezett a hír, Laudának tüdőtranszplantációra volt szüksége. Az egyik operáló orvos, Walter Klepetko az ORF televíziónak nyilatkozva elárulta, elégedettek a műtéttel, és Lauda állapotával.

„Jelenleg minden jól alakul, nagyon elégedettek vagyunk” – mondta.

A szakember hozzátette, az ilyen esetekben a gyógyulási idő 2-3 hetet vesz igénybe, ám a 69 éves Lauda esetében ez korából adódóan valamivel „tovább tart” majd.

Klepetko világossá tette azt is, Lauda 1976-os súlyos nürburgringi balesetének semmi köze a mostani operációhoz.

„Azt kijelenthetjük, hogy a tüdőtranszplantáció nem a tűzeset késői következménye.”

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff jobbulást kívánt kollégájának a csapat közösségi oldalain keresztül is.

„Habár most el kellene kezdenünk élvezni a nyári szünetet, a Mercedesnél senki sem fogja azt tettetni, hogy boldog – gondolatban inkább Nikivel és a Lauda családdal vagyunk” – mondta a szakember.

„A világ F1-es legendaként ismeri Nikit, aki hihetetlen erővel és rugalmassággal rendelkezik. A Mercedesnél ő a mi elnökünk, a mentorunk és a barátunk. Hiányzott a csapatunkból Hockenheimben és Magyarországon, és alig várjuk, hogy visszakapjuk őt!”

„A gyógyulás, amivel most szembenéz, nem egy verseny. De biztos vagyok abban, hogy hamarosan már azt fogja mondani a nővéreknek és az orvosoknak, hogy elég volt a kórházból.”

„Biztonságos és gyors felépülést kívánunk neki – ebben a sorrendben. És pozitív energiáinkat küldjük neki és a családjának. Hiányzol, barátom!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!