Verstappen vs. Ocon

Életben tartaná bajnoki esélyeit a Lotus

Komoly fejlesztésekkel készül a bajnokság hajrájára a Lotus Forma-1-es csapata – a gárda azt reméli, a soron következő versenyeken sikerül életben tartani Kimi Räikkönen világbajnoki esélyeit.


Komoly fejlesztésekkel készül a bajnokság hajrájára a Lotus Forma-1-es csapata – a gárda azt reméli, a soron következő versenyeken sikerül életben tartani Kimi Räikkönen világbajnoki esélyeit.

Annak ellenére, hogy a finn versenyző nem tudott harcba szállni a legjobb pozíciókért Szingapúrban, és csupán hatodik lett, továbbra is megőrizte összetettbeli harmadik helyét. Miután azonban a listavezető Fernando Alonso dobogóra állhatott az éjszakai versenyt követően, a „Jégember” hátránya 45 pontra nőtt.

A Lotus pályaműveletekért felelős szakembere, Alan Permane az Autosportnak nyilatkozva kedden elmondta, optimistán várják a folytatást, hiszen számos újítást pályára visznek a következő versenyhétvégéken.

„Koreában elég jelentős fejlesztéseket vonultatunk fel, egy igazán jó aerodinamikai csomagot, ráadásul úgy tervezzük, hogy már Suzukában pályára visszük új hátsó szárnyrendszerünket” – mondta Permane.

„Kicsit lemaradtunk a három élcsapattól, ezért fel kell zárkózzunk. Bízom abban, hogy sikerül újra olyan pozícióba kerülnünk, hogy harcba szálljunk velük – mint Budapesten.”

Az enstone-i gárda a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjra egy új hátsó terelőszárnnyal érkezett, az azonban nem működött jól az E20-as versenygépeken. A szakember elmondta, a folyamatosan változó pályaviszonyok miatt nehéz volt megítélni az elem teljesítményét.

„Volt néhány aerodinamikai fejlesztés pénteken, ám nem voltunk biztosak azok működésévek kapcsolatban. Szingapúrban ugyanis nehéz megmondani, hogy alakulnak a dolgok. Tehát inkább a biztosak választottuk, és ezek az elemek lekerültek az autókról.”

„Elképzelhető, hogyha újra használjuk őket Suzukában, akkor tökéletesen működni fog. Nagyon bízom abban, hogy sikerül jól szerepelnünk. Garancia ugyan semmire sincs, de magabiztos vagyok a suzukai formát illetően.”

 

Kapcsolódó cikkek

Maldonado: Derült égből villámcsapás

Derült égből villámcsapásként érte a Renault-tól való menesztése Pastor Maldonadót – a venezuelai elárulta, néhány óra alatt változott meg drámaian a helyzete.

Maldonado bejelentette, távozik a Forma-1-ből

Pastor Maldonado hétfőn megerősítette, 2016-ban már nem lesz tagja a Forma-1 mezőnyének – ezzel gyakorlatilag biztossá vált, Kevin Magnussen a Renault színeiben visszatér a száguldó

Friss hírek