Elfogadták: Már idén pontot osztanak a leggyorsabb körért

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) legutóbbi ülésén elfogadta a leggyorsabb körért járó pontok kiosztására vonatkozó javaslatot. Ennek megfelelően már a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjon egy extra pontot kaphat a leggyorsabb versenykört megfutó versenyző.

Erről hamarosan az F1 Bizottsága elektronikus szavazáson voksol majd, ezt követően ratifikálhatják majd az új szabályt.

A javaslat a Sport Munkacsoporton, illetve a Stratégiai Munkacsoporton már keresztülment, a Motorsport Világtanács előtt pedig általában az F1 Bizottsága elé kerülnek az efféle ügyek – ebben az esetben viszont megfordult a sorrend.

A döntéstől azt várják, a versenyzők egészen a leintésig keményen nyomják majd, hogy megszerezzék az extra pontot. Lesz persze egy kikötés: ahhoz, hogy a leggyorsabb versenykörért pontot kapjon a versenyző, a top 10-ben kell végeznie.

Ezzel megakadályozhatják azt, hogy azok a pilóták, akik egyébként esélytelenek a pontszerzésre, a verseny végén friss gumikra váltsanak, és kvázi időmérős kört fussanak a leintés előtt.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Ekkor rajtol az F1-es Kínai Nagydíj

A Mercedes versenyzői rajtolhatnak az élről a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon. Mutatjuk, mikor lesz érdemes a TV elé ülni!

Ekkor lesz az F1-es időmérő Sanghajban

Szoros küzdelmet ígérnek szombatra a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki eredményei: a nyitónapon Valtteri Bottas mindössze 2 századdal volt gyorsabb a ferraris Sebastian Vettelnél, és úgy tűnik, az élen zajló küzdelmekbe a Red Bull is beleszólhat.

Friss hírek