Elhunyt Jenson Button édesapja, John

70 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Jenson Button Forma-1-es versenyző édesapja, John.


70 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Jenson Button Forma-1-es versenyző édesapja, John.

John Button nagy népszerűségnek örvendett az F1-es paddockban, korábban ő maga is autóversenyző volt, így érthető módon rajongott a benzingőzért. Amikor csak tehette, elkísérte fiát, Jensont a versenyekre, így természetesen mellette volt akkor is, amikor az 2009-ben világbajnoki címet nyert a Brawn GP pilótájaként.

Az angol versenyző menedzsmentje hétfőn közölte a tragikus hírt, miszerint John Button – vélhetően szívinfarktus következtében – elhunyt.

A kiadott kommüniké szerint a 70 éves férfit dél-franciaországi otthonában érte a halál vasárnap.

A hír érkezése óta számos Forma-1-es versenyző és csapat fejezte ki együttérzését a Button család felé.

„Hosszú Forma-1-es pályafutásom során sok versenyző édesapjával találkoztam már, de azt gondolom, biztonsággal kijelenthetem, hogy John sokkal jobban fiának szentelte magát, mint bárki más” – mondta Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.

„Mióta Jenson elkezdett gokartozni, édesapja mellette volt, segítette, támogatta őt, és mindig előteremtette a pénzt a következő versenyre. Ahogy Jenson egyre idősebbé vált, és folytatta a győzelmeket, John továbbra is ott volt, ő volt Jenson legállhatatosabb segítője és támogatója.”

„És még az elmúlt években is – melyek során Jenson Forma-1-es világbajnokká, és a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjévé vált – jelen volt a versenyeken, lojális és szerethető volt mindig, jóindulatú és népszerű tagja Jenson környezetének.”

„A következő szezon lesz Jenson ötödik éve a McLaren versenyzőjeként. Azt hiszem, John az elmúlt négy évben minden versenyen jelen volt, és ez idő alatt egy egyedi, és bátran mondhatom, pótolhatatlan tagja lett a McLaren családjának.”

„Nemcsak nagyszerű apa volt, de egy kedves ember, aki nagyon fog hiányozni Jensonnak, és a teljes McLaren csapatnak, illetve az egész F1-es közösségnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél