Elindult az F1 felé a kisebbik Leclerc is

Fotó: Sauber Junior Team
Fotó: Sauber Junior Team
Csatlakozik a Sauber juniorprogramjához Charles Leclerc öccse, Arthur – a monacói tehetség idén a német Forma-4-es sorozatban bontogatja szárnyait.

Charles Leclerc öccse tavaly az 5. helyen zárta a francia F4-es bajnokságot – ez volt az első szezonja autóversenyzőként.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Sauber juniorcsapatához. Ez egy komoly program, mely egy F1-es istállóval van összeköttetésben, és a bátyám is a Sauber tagja volt 2018-ban” – mondta az ifjabbik Leclerc.

„Ez a lehetőség sokat jelent számomra. Az autóm teljesen más lesz, és sokkal gyorsabb, mint a tavalyi F4-es, amivel Franciaországban versenyeztem, de a célom a győzelem, és hogy elérjem a következő kategóriát.”

Leclerc egyébként a német F4-es bajnokság mellett néhány olasz Forma-4-es versenyen is elindul majd. A Sauber US Racing-CHRS F4 csapatát egyébként a korábbi F1-es versenyző, Ralf Schumacher, illetve Gerhard Ungar irányítja.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Leclerc megbeszélte a Ferrarival a történteket

Charles Leclerc leült csapatával, a Ferrarival, és megbeszélték az F1-es Kínai Nagydíj futamán alkalmazott csapatutasítást, amit a monacói már a futam során is megkérdőjelezett.

Szavazz! Mit gondolsz a Ferrari csapatutasításáról?

Vitás döntést hozott a Ferrari Forma-1-es csapata a vasárnapi Kínai Nagydíjon, amikor a verseny első szakaszában az elöl haladó Charles Leclercet arra utasították, engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Friss hírek