Elkészült a Haas kisebb légellenállású csomagja

Fotó: Haas
Fotó: Haas
A bahreini problémák után egy új, alacsonyabb légellenállású hátsó szárnnyal érkezett meg a Kínai Nagydíjra a Haas csapata.

Az amerikai istálló nem tudott pontokat szerezni a szezon második versenyén, habár az időmérő edzésen Kevin Magnussen meglehetősen közel tudott férkőzni Max Verstappenhez.

A dán versenyző a pálya egyeneseiben jóformán esélytelen volt a futamon, autójának légellenállása ugyanis túl nagy volt.

Azóta kiderült, a Haas alacsonyabb leszorítóerejű csomagja egész egyszerűen nem készült el a Bahreini Nagydíjra, Sanghajban azonban már bevethető lesz.

„Egyszerűen nem volt meg a kisebb, közepes leszorítóerejű csomag. Ezen a hétvégén viszont már használjuk. Bahreinben még nem volt készen. Nem számítottam arra, hogy ennyire nagy szükség lett volna rá” – mondta Magnussen.

„Az időmérőn minden rendben volt, hiszen ott van a DRS, és kisebbek a különbségek, mint a versenyen, amikor nem használjuk a DRS-t, és hirtelen nagyobb hatékonyságra van szükség.”

De nemcsak a leszorítóerővel voltak gondok, Magnussen azt mondja, a VF-17-es beállításai sem voltak ideálisak.

„A leszorítóerő-szint, a gumikezelés, illetve az autó teljes beállítása feltehetően nem volt megfelelő a hosszú etapokra. Nehéz volt, de a verseny utáni teszten találtunk érdekes dolgokat. Tudjuk, hogy az autó jó, hiszen szombaton a 6. helyre kvalifikáltuk. Vasárnap rosszul alakult a dolog, de ez csak a gumiknak, illetve a beállításoknak köszönhető.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rajtbüntetést kapott Grosjean

Romain Grosjean, a Haas versenyzője háromhelyes rajtbüntetést kapott, miután a Bahreini Nagydíj időmérőjén feltartotta Lando Norrist.

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Magnussen: Működnek az új F1-es szabályok

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, működnek a 2019-es idényre bevezetett új szabályok, és a versenyautók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzést láthatunk majd a versenyeken.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek