Elköszönt a McLarentől Hamilton

Elbúcsúzott a McLaren csapatától Lewis Hamilton, a Forma-1 2008-as világbajnoka.


Elbúcsúzott a McLaren csapatától Lewis Hamilton, a Forma-1 2008-as világbajnoka.

A 27 éves pilóta jövőre a Mercedes színeiben folytatja pályafutását, múlt pénteken pedig ellátogatott jelenlegi csapata, a McLaren központjába, ahol megköszönte az elmúlt éveket.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokáig dolgozhattam együtt a McLarennel” – mondta a brit világbajnok Wokingban.

„Emlékszem arra a napra, amikor 13 évesen először látogattam el a McLaren régi gyárába. Fél életemet ennél a csapatnál töltöttem – az istálló, az autók, maga a hely és az emberek nagyon különlegesek számomra.”

Hamilton hozzátette, mindent megtesz majd azért, hogy sikeres legyen új csapatával, a Mercedesszel, ám a mclarenes időkre mindig emlékezni fog.

„Nagy kihívás lesz majd, hogy a Mercedes mérnökeivel együttműködve győztes autóvá alakítsunk egy olyan versenygépet, mely még nem képes arra, hogy rendszeresen futamokat nyerjen. Nagyon bízom abban, hogy remek sikereket érünk majd el együtt, ugyanakkor a McLaren mindig különleges helyet foglal majd el a szívemben.”

Hamilton 2007-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a McLaren színeiben – 2008-ban világbajnok lett, és a debütálása óta 20 győzelmet aratott a wokingi alakulattal.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

Hamilton győzött, Vettelt támogatta a Ferrari Kínában!

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíjat. A brit versenyző vezetésével a Mercedes kettős győzelmet aratott, a Ferrarinak pedig Charles Leclerc hátráltatásával sikerült dobogóra küldenie Sebastian Vettelt.

Friss hírek