Elnézi Hamilton bakiját a McLaren

Nem lesznek további következményei annak, hogy a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton titkos adatokat osztott meg a nagyvilággal egy közösségi oldalon – árulta el Martin Whitmarsh csapatfőnök.


Nem lesznek további következményei annak, hogy a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton titkos adatokat osztott meg a nagyvilággal egy közösségi oldalon – árulta el Martin Whitmarsh csapatfőnök.

Hamilton a múlt hétvégi Belga Nagydíj kvalifikációját követően tett közzé egy bejegyzést Twitteren, melyhez mellékelt egy fotót (megtekinthető Facebook-oldalunkon), melyen saját mért körének telemetriai adatai láthatóan Jenson Button adataival összehasonlítva.

A brit versenyző azt szerette volna megmutatni a nagyvilágnak, miért is kapott ki bő 8 tizedmásodperccel csapattársától az időmérő edzésen – hiszen míg Button az új hátsó terelőszárnnyal rótta a köröket, addig ő – illetve mérnöki gárdája – a régi változat mellett tette le voksát.

A McLaren nem sokkal ezután finom megkérte Hamiltont, távolítsa el az említett fotót a Twitterről, ekkora azonban az a Forma-1-es paddockban is elterjedt.

Egy magát megnevezni nem kívánó rivális alakulat csapatfőnöke az Autosportnak azt mondta, a Hamilton által publikált adatok valóságos aranybányaként szolgálnak, hiszen jobban megérthetik a McLaren versenyautójának teljesítményét.

A brit istálló csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban nem tulajdonított komoly jelentőséget az ügynek.

„Véleményem szerint hibásan mérte fel ezt a dolgot, mi pedig arra kértük, törölje a felvételt. Ő ezt megtette, rájött tettének súlyára. Nem gondolom azt, hogy ennek az egésznek bármiféle hatása lett volna a hétvégénkre” – mondta Whitmarsh, majd amikor arról faggatták, Hamilton megszegte-e titoktartási kötelezettségét, a szakember így felelt: „Nem hinném.”

„Persze érdekes volna látni, hogy más csapatfőnökök miképp kezelnék ezt a helyzetet. Szerintem nem szegett meg semmit, egész egyszerűen rosszul mérte fel a dolgot, aztán nagyon gyorsan helyesbített és bocsánatot kért a történtekért. Mi pedig továbbléptünk.”

A McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint a többi csapat nem profitál sokat a publikált fotóból, bár való igaz, ilyen dolgoknak nem szabadna kikerülniük.

„Ami az Internetre felkerül, az ott is marad, bár ez a bejegyzés törölve lett azóta” – fogalmazott a szakember.

„Néhány mérnök odajött hozzám, ami nem feltétlenül jó, de az a helyzet, hogy ez inkább arról szól, hogy efféle dolgokat nem teregetünk ki a nagyvilág felé. Azok az adatok, amik ezen a fényképen szerepeltek, senkinek nem jelentenek olyan nagy előnyt, szóval nem hiszem, hogy olyan nagy kár keletkezett volna emiatt.”

„Lewis abban hibázott igazából, hogy nem értékelte, milyen természetűek ezek az információk. A mérnökök nem örülnek annak, ha ilyen adatok kikerülnek, mert tulajdonképpen egész életükben próbálják megóvni ezeket a titkokat. Tehát azért többről van itt szó.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!