Verstappen vs. Ocon

Előnyben a Ferrari? Nemrég Monzában teszteltek!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Hétvégén tartják a Forma-1-es Olasz Nagydíjat Monzában, a minap pedig kiderült, a Ferrari csapatának már volt lehetősége arra, hogy pályára guruljon a legendás olasz versenypályán idén – még júliusban Charles Leclerc vezethette a csapat idei autóját.

Minderre egy filmforgatás keretében volt lehetősége a patinás olasz istállónak, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályai ugyanis lehetővé teszik, hogy a királykategória csapatai két alkalommal 100 km-t megtegyenek az idény során.

Ezen alkalmakra persze szigorú szabályok vonatkoznak: a csapatok csupán egy autót használhatnak, melyet a Pirelli demóabroncsaival kell felszerelni.

Úgy tudni, a Ferrari még júliusban „forgatott filmet” Monzában, ami főleg azért lehet előnyös az olasz istálló számára, mert a legendás versenypálya célegyenesét nemrég újraaszfaltozták.

A teszten a Ferrari juniorversenyzője, a jelenleg az Alfa Romeo Sauber csapatát erősítő Charles Leclerc vezette az SF71H kódjelű modellt.

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Friss hírek