Eltérő beállításokkal köröztek a McLarenek

Fotó: McLaren
Carlos Sainz, McLaren MCL34
Teljesen eltérő beállításokkal köröztek a McLaren versenyzői a Forma-1-es Francia Nagydíj pénteki edzésnapján, Carlos Sainz pedig azt reméli, mindez hozzájárulhat majd a csapat eredményes szerepléséhez a jövőben. A spanyol erős időmérőt remél.

Sainz a 8. legjobb idővel zárta a franciaországi nyitónapot, a pénteki szabadedzéseken pedig főleg a gumikkal foglalatoskodtak, ám számos új fejlesztés is felkerült a McLaren autójára.

A spanyol azt mondja, rendkívül hasznos munkát tudtak végezni, és reméli, jól alakul a mai folytatás is.

„Összességében érdekes napunk volt, rengeteg mindent teszteltünk” – mondta a spanyol versenyző az edzésnap végén.

„Az elsődleges kérdőjel leginkább a gumiteljesítmény volt, mivel az teljesen más volt, mint a többi versenyhétvégén, és teljesen más érzés volt a különféle gumikeverékekkel körözni.”

„Kipróbáltam néhány kísérleti dolgot is, és ezek nem mindig működnek tökéletesen. Viszont még így is a 8. helyen végeztem, ami azt mutatja, hogy van bennünk potenciál szombatra.”

„Mivel teljesen más beállításokkal köröztem, mint a másik autónk, rengeteg értékes adatot tudtunk gyűjteni a jövőre nézve. Szombaton pedig vissza fogunk térni a normál beállításokhoz, felhasználjuk azt, amit Lando [Norris] autójával megtanultunk, és remélhetőleg erős időmérőt futunk.”

Sainz csapattársa, Lando Norris az 5. leggyorsabb volt pénteken.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!