Verstappen vs. Ocon

Elvehetik Pereztől a dobogós helyezését

Fotó: Sahara Force India
Fotó: Sahara Force India

Veszélyben lehet Sergio Perez Azeri Nagydíjon szerzett dobogós helyezése, miután a versenybírák vizsgálni kezdték a Force India pilótáját.

Perez utoljára 2016-ban állhatott a dobogóra – szintén Bakuban –, azonban most aggódhat, hogy a dobogós ünneplés után büntetésben részesül.

Az FIA versenybírái azért indítottak vizsgálatot, mert szerintük a mexikói pilóta 16 óra 53 perckor és 16 óra 55 perckor szabálytalanul nyitotta a hátsó szárnyát, vagyis akkor, amikor nem szabadott volna.

A 8. helyen végzett Lance Strollt és Kevin Magnussent (aki a 13. pozícióban fejezte be a futamot) szintén vizsgálja az FIA ugyanezen okok miatt.

A futam során Perez egyébként egyszer már begyűjtött egy 5 másodperces rajtbüntetést, amelyet a második kiállása során letöltött – ennek oka az volt, hogy a biztonsági autós periódust követően idő előtt előzött.

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

2023-ig biztosan lesz F1-es verseny Bakuban!

2023-ig biztosan lesz Forma-1-es verseny Bakuban, az Azeri Nagydíj szervezői ugyanis szerződést hosszabbítottak a száguldó cirkusz vezetőségével – jelentették be kedden.

Ezt tudtad? Így zajlik a mentés az F1-ben!

Ahogy a versenyzés és az autók fejlődtek, úgy növekedett a pilóta körüli védelem – a biztonság, illetve a mentés komplexitása egyaránt, így az F1-es pályákon dolgozó kimentő csapatokon is folyamatosan nő a nyomás. 

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek