Verstappen vs. Ocon

Elvesztette névadó támogatóját a Lotus

Az Autosport című brit szaklap értesülései szerint a továbbiakban már nem a Group Lotus lesz a Lotus F1-es csapatának főszponzora, noha a brit alakulat megtarthatja a legendás autógyártó nevét.


Az Autosport című brit szaklap értesülései szerint a továbbiakban már nem a Group Lotus lesz a Lotus F1-es csapatának főszponzora, noha a brit alakulat megtarthatja a legendás autógyártó nevét.

A Group Lotus pénzügyi bizonytalansága miatt az alakulatot birtokló Genii Capital úgy döntött, véget vet a márkával folytatott hivatalos partnerkapcsolatnak.

Az Autosport úgy értesült, a Genii Capital tulajdonosa, Gerard Lopez nemrégiben elfogadott a főszponzori ajánlatot, mely eredetileg 2010-ben lépett volna életbe, ám végül lemondták azt.

„A szponzori megállapodás és a Lotus kötelezettségei véget értek” – kommentálta a hírt Gerard Lopez.

„A Group Lotus részéről most nincs lehetőség arra, hogy bevásárolja magát a Forma-1-be. Volt, de most átvettük ezt a dolgot.”

Habár a partnerkapcsolat vége azt is jelenti, hogy a Lotus csapatának változtatnia kell tervein, Lopez elárulta, továbbra is elkötelezettek a Lotus név használata iránt.

„Nagyon örülünk annak, hogy birtokoljuk a Lotus nevet, hiszen úgy hisszük, ez egy rendkívül jó név a Forma-1-ben. Tavaly és tavalyelőtt is mi finanszíroztuk a csapatot. Természetesen azt preferálnánk, hogy legyen egy támogatónk, aki akár a teljes összeget állja, ha nekünk kell megoldani a finanszírozást, akkor mi oldjuk meg.”

A szakember elárulta továbbá, nem aggódnak, hiszen számos komoly befektetővel – így az Unilever-rel, valamint a Microsoft-tal – is sikerült megegyezniük az idei évre.

 

Kapcsolódó cikkek

Maldonado: Derült égből villámcsapás

Derült égből villámcsapásként érte a Renault-tól való menesztése Pastor Maldonadót – a venezuelai elárulta, néhány óra alatt változott meg drámaian a helyzete.

Maldonado bejelentette, távozik a Forma-1-ből

Pastor Maldonado hétfőn megerősítette, 2016-ban már nem lesz tagja a Forma-1 mezőnyének – ezzel gyakorlatilag biztossá vált, Kevin Magnussen a Renault színeiben visszatér a száguldó

Friss hírek