Eredményes első napon van túl a Red Bull - F1VILÁG.HU

Eredményes első napon van túl a Red Bull

HIRDETÉS

Pozitívan nyilatkozott az RB8-as versenygép első tesztnapját követően a Red Bull Racing istálló csapatfőnöke, Christian Horner.


Pozitívan nyilatkozott az RB8-as versenygép első tesztnapját követően a Red Bull Racing istálló csapatfőnöke, Christian Horner.

Az osztrák alakulat vadonatúj versenyautóját Mark Webber vitte először pályára Jerezben, és noha az ausztrál 8 tizedmásodperces hátrányban a negyedik helyen zárt, Horner szerint eredményes napon vannak túl.

„Pozitív első nap volt” – fogalmazott a szakember. „Sok mindent nem lehet kiolvasni az eredményekből, de a kezdeti jelek azt mutatják, hogy az autó úgy viselkedett, ahogy vártuk.”

„Nehéz megmondani, riválisainkhoz képest hol is állunk. Megpróbálunk nem odafigyelni az eredményjelző monitorokra, és kizárólag a saját programunkra összpontosítunk.”

Webber 53 kört tett meg a nyitónapon, ám a munkát csak nem sokkal dél előtt kezdte meg, miután a hátsó szárny egyik eleme a köd miatt késve érkezett meg a pályára.

Ennek ellenére a csapat elvégezte a tervezett programot, mely jobbára a rendszerek ellenőrzéséről szólt.

„Lassan indult a nap, mivel késett a hátsó szárny egyik komponense a köd miatt. A gépet Sevillába irányították át. Ezt követően az összes tervezett ellenőrzést végrehajtottuk. Pozitív első nap volt ez az RB8-as számára, és sok értékes adatot elemezhetünk ki.”

A Red Bull új autójával ma is Mark Webber dolgozik majd: az ausztrált holnap váltja a kétszeres világbajnok Sebastian Vettel.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!