Hírek

Eric Boullier szerint Räikkönen bombaformában van

A Lotus csapatfőnöke úgy véli, versenyzőjük, Kimi Räikkönen rendkívül sokat fejlődött a 2012-es bajnokság során, idén pedig abszolút csúcsformában versenyezhet – erre hétvégi győzelme a bizonyíték.Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke úgy véli, versenyzőjük, Kimi Räikkönen rendkívül sokat fejlődött a 2012-es bajnokság során, idén pedig abszolút csúcsformában versenyezhet – mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy hétvégén a finn parádés győzelmet aratott.

Räikkönen a hetedik rajtkockából várta a piros lámpák kialvását Melbourne-ben, konstans teljesítményének, valamint csapata remek stratégiájának hála azonban nyerni tudott az Albert Parkban.

Eric Boullier úgy véli, Räikkönen fantasztikus formában van, és ott folytatja, ahol tavaly év végén abbahagyta.

„Folyamatosan építette fel magát a tavalyi év során, a 2012-es szezon második felében nagyon erős teljesítményt láthattunk tőle” – mondta a Lotus csapatfőnöke.

„Az idei bajnokságot úgy kezdte, ahogy a tavalyi befejezte. Számíthatunk rá, hogy nagyon erős lesz.”

Räikkönen már többször elmondta, kiválóan érzi magát a Lotusnál – a csapat mindent megtesz azért, hogy a finnt ne korlátozza, ez pedig meghozza eredményét a versenypályán is.

„Nem hinném, hogy van a világon bárki, aki megmondja Kiminek, hogy mit kellene csinálnia. Szóval nem én fogom elkezdeni” – mondta Boullier.

„Enstone-ban olyan légkör uralkodik, mely a kreativitást és az önmegvalósítást helyezi előtérbe. Korlátozzuk a politikát, Kimi esetében pedig mindazt, amit ő gyűlöl.”

A szakember elmondta, az egész csapat előrelépéseket tett tavaly óta.

„Őszintén szólva mindenhol érezhető a fejlődés. Remek szakemberek dolgoznak Enstone-ban akár az aerodinamikáról, a mechanikáról, akár a motorról, vagy a tervezésről van is szó. Az emberek pontosan tudják, mit kell tenniük.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy gondolja, hogy csapatának továbbra is versenygépe sebességének növelésére kell fókuszálnia, jóllehet a nem megfelelő…