Verstappen vs. Ocon

Ericsson: Hihetetlen, hogy így megúsztam a balesetet

Marcus Ericsson
Fotó: F1VILÁG

Marcus Ericsson, a Sauber versenyzője óriási balesetet úszott meg az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzésén – karcolás nélkül. A svéd pilóta hálás azért, hogy ennyire biztonságos az F1.

Ericsson a pénteki második edzésen bukott hatalmasat – rögtön a gyakorlás kezdetekor. (Nézd meg a videót az esetről itt!) A nagy becsapódás ellenére a Sauber-versenyző kiszállt az autóból, és saját lábán sétált be a pályakórházba, ahol megvizsgálták, és mindent rendben találtak nála.

Így Ericssonon nem múlik, hogy ma vezethessen, csupán azon, hogy a csapat újra tudja-e építeni autóját, ami viszont csúnyán összetört.

Ericsson a pénteki napot követően Twitter-oldalán üzent rajongóinak, és elmondta, mennyire örül, hogy sértetlenül megúszta az incidenst.

Örülök, hogy elmondhatom, jól vagyok ez után a hatalmas bukás után. Köszönök minden üzenetet és támogatást. Hihetetlen, hogy mennyire biztonságos ma a Forma-1. Alig várom a holnapot, hogy újra vezethessek” – nyilatkozta a svéd.

Videóban is üzent Ericsson a rajongóknak

 

Kapcsolódó cikkek

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

Továbbra is veszélyben az F1-es Olasz Nagydíj

A Forma-1-es Olasz Nagydíj szervezői felkészültek arra az eshetőségre, ha Monza nem tudja meghosszabbítani szerződését a száguldó cirkusz tulajdonosával, a Liberty Mediával.

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

Friss hírek