Ericsson szívesen maradna a Saubernél, ha…

A Sauber istálló ifjú versenyzője, Marcus Ericsson azt mondja, 2017-ben is szívesen versenyezne a svájci kiscsapatnál, amennyiben az meg tudja oldani igencsak komoly financiális gondjait.


A Sauber istálló ifjú versenyzője, Marcus Ericsson azt mondja, 2017-ben is szívesen versenyezne a svájci kiscsapatnál, amennyiben az meg tudja oldani igencsak komoly financiális gondjait.

A hinwili gárda számára nehezen alakult az évad eddig eltelt része, hiszen nemcsak autóját nem tudta fejleszteni megfelelő tőke hiányában, de munkavállalói bérét is csak késve tudja kifizetni rendszeresen.

Monisha Kaltenborn csapatfőnök nemrég bizakodóan nyilatkozott – azt mondta, hamarosan tető alá hozhatnak egy megállapodást, mely megoldást jelenthet az istálló anyagi gondjaira.

Marcus Ericsson – aki 2015-ben csatlakozott a Sauberhez – elárulta, egyelőre még nem tudni, merre folytatja 2017-ben, ám nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a hinwilieknél marad.

„Attól függ, mi történik a rajtrácson – várnunk kell, aztán majd meglátjuk” – mondta a svéd.

„Azt gondolom, a Sauberben magában megvan a potenciál ahhoz, hogy nagyon jó legyen, de ehhez szükség van büdzsére is, hogy fejleszteni tudja az autót. A hinwili létesítmény fantasztikus. Ha jobb anyagi helyzetben lennének, nem gondolnám, hogy olyan rossz dolog lenne itt maradni. De várnunk kell, és majd kiderül.”

A Sauber nehéz helyzete ellenére Ericsson azt mondja, úgy érzi, sikerült erős teljesítményt nyújtani, és ezzel bizonyította, hogy megérdemel egy helyet az F1-ben.

„Olyan hektikusak voltak a versenyeink, hogy nem sokat gondolkodtam a jövő éven még. Elégedett vagyok az idei teljesítményemmel, sikerült előrelépéseket tennem és megmutatnom, hogy a Forma-1-be tartozom.”

„Tovább kell folytatnom ezt a fejlődést, és még jobbá kell válnom. A Saubernél nagyon jól érzem magam, de nyilván az ember szívesen ülne egy versenyképes autóban. Remélhetőleg hamarosan kiderül, mi lesz velem a következő évben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!