Érik az újabb botrány? Az FIA-tól szerződtet szakembert a Ferrari!

Fotó: Hungaroring Media
Laurent Mekies, Charlie Whiting, Matteo Bonciani, press conference

A Ferrarinál folytatja Forma-1-es pályafutását a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) biztonsági bizottságának vezetője, egyben versenyigazgató-helyettese, Laurent Mekies.

Korábban nagy vihart kavart, amikor a Renault F1-es csapata leszerződtette az FIA egyik kulcsemberét, Marcin Budkowskit, most pedig úgy tűnik, hogy újabb igazolás miatt főhet bizonyos csapatok feje.

Az FIA ugyanis nemrég bejelentette, Laurent Mekies távozik a testületnél betöltött pozícióiból, és a Ferrari Forma-1-es csapatánál folytatja. Úgy tudni, a szakember szeptemberben csatlakozik a maranellói istállóhoz, és közvetlenül Mattia Binotto technikai igazgatónak jelent majd.

„Egészen június végi távozásáig Mekies az FIA biztonsági igazgatójaként tevékenykedik majd” – áll a szövetség közleményében.

„Viszont azonnali hatállyal mindenféle F1-es tevékenységgel felhagy, és nem lesz érintett semmiféle F1-es ügyben, és azonnali hatállyal távozik a versenyigazgató-helyettesi pozícióból.”

Mekies 2014 októberében csatlakozott az FIA-hoz. Azt egyelőre nem tudni, pontosan milyen feladatai lesznek a Ferrarinál.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!