Érkezik az elektromos hajtás a bokszutcában

Az FIA csütörtök délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a 2014-ben érkező új motorformulával 15000-re csökken az F1-es aggregátok percenkénti maximális fordulatszáma.A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtök délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a 2014-ben érkező új motorformulával 15000-re csökken az F1-es aggregátok percenkénti maximális fordulatszáma.

A csapatok két szezon múlva lesznek kénytelenek lecserélni a jelenleg 2,4 literes V8-as erőforrásokat 1,6 literes V6-os turbómotorokra. Az eredeti tervek szerint a maximális fordulatszámot 12000-re korlátozták volna, az FIA azonban hivatalosan megerősítette, hogy percenként 15000-et pöröghetnek az F1-es aggregátok a 2014-es esztendőtől kezdődően.

További módosítás, hogy a versenyzők önmaguk is elindíthatják autóikat, az ún. ’kurbli’ használatára tehát ezentúl nem lesz szükség.

Az új motorformula bevezetésével az alternatív energia-rendszerek még nagyobb teret nyernek a Forma-1-ben, az új szabályok értelmében például a versenygépek a bokszutcában teljes egészében elektromosan működhetnek majd.

A Technikai Szabályzat 5.19-es cikkelye ugyanis kimondja, a bokszutcában nem lesz engedélyezett a gyújtás, valamint az üzemanyag-befecskendezés.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!