Erős hajrára készülnek a McLarennél - F1VILÁG.HU

Erős hajrára készülnek a McLarennél

HIRDETÉS

Nem áll le idei autójának fejlesztésével a McLaren Forma-1-es csapata, Sam Michael sportigazgató ugyanis elárulta, mindent megtesznek azért, hogy megnyerjék a 2012-es szezon utolsó négy versenyét.


Nem áll le idei autójának fejlesztésével a McLaren Forma-1-es csapata, Sam Michael sportigazgató ugyanis elárulta, mindent megtesznek azért, hogy megnyerjék a 2012-es szezon utolsó négy versenyét.

Lewis Hamilton és Jenson Button a Koreai Nagydíjat követően már úgy nyilatkoztak, lemondtak a világbajnoki címről, a McLaren azonban még nem dobja be a törölközőt.

A wokingi alakulata a jeongami kiábrándító szereplés után a harmadik helyre csúszott vissza a tabellán, ám mindent megtesz azért, hogy az évad végéig változtasson pozícióján.

„A szezon végéig keményen nyomjuk, a célunk az, hogy minden versenyt megnyerjünk, és ennek érdekében a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk majd” – mondta Sam Michael, az alakulat sportigazgatója.

„A Red Bull Szingapúrban és Suzukában nagyot lépett előre, úgyhogy kemény ellenfél lesz, de meg akarjuk verni őket. Elég kicsi a különbség a csapatok között, egy-két tizeden múlnak a pozícióik, valamint azon, hogy valaki jól teljesít-e a fejlesztési versenyben, vagy sem. Tehát versenyről-versenyre változnak majd a dolgok.”

„Úgy gondoljuk, fel tudjuk venni velük a harcot, szóval arra törekszünk majd, hogy az első és második helyen érjünk célba a hátralévő négy futamon.”

Miután a szabályok nem változnak jelentősen a következő évadra, a McLaren folytatja az idei autó fejlesztését.

„A legtöbb fejlesztés, amit idén pályára viszünk, sokat segíthet jövőre is. Noha vannak eltérő programok, sok mindent át tudunk menteni a jövő évre, tehát nem kell olyan komoly döntést hozni arról, hogy folytassuk-e az idei autó fejlesztését. Mindig arra törekszünk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk, és ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, szükségünk van egy jó autóra is. A részletekről most nem beszélnék, de a következő versenyeken is lesznek újításaink.”

Michael hozzátette, a McLaren más csapatok versenyautóiról is elleshet egy-egy elképzelést.

Hirdetés

„Az idény közben kulcsfontosságú a fejlesztési verseny – a fejlesztések tempóját tekintve pedig kiélezett küzdelem zajlik a McLaren, a Red Bull és a Ferrari között. Versenyenként 0,1 – 0,15 másodpercet kell találnunk. Ha ennél többet sikerül, akkor elléphetünk, vagy területet nyerhetünk ellenfeleinkkel szemben. Ehhez viszont saját ötletek kellenek. Persze más autókról is elleshetünk néhány dolgot, de nem csak lemásolni kell ezeket, hanem megfelelően értelmezni is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!