Ezért csúszott le Ricciardo a dobogóról

Fotó: Red Bull Racing
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 23: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing prepares to drive during qualifying for the Formula One Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 23, 2018 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1W2JW91AW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Daniel Ricciardo Red Bullján az első vezetőszárny sérült meg, az ausztrál pilóta ezért csúszott le a dobogóról az F1-es Francia Nagydíjon.

Akár mindkét Red Bull-versenyző felállhatott volna a dobogóra, azonban Ricciardo nem tudta maga mögött tartani Kimi Räikkönent, aki végül elvette tőle a harmadik pozíciót.

Az ausztrál pilóta a futam után elmesélte, a bokszkiállása környékén kezdődtek a problémák, amikor is első vezetőszárnya megsérült, így alulkormányzottá vált a versenygépe.

„Csalódott vagyok. Elég jó volt a tempóm az első etap végéhez közeledve, és utolértük Maxot, és Kimitől is kezdtem elhúzni” – nyilatkozta Ricciardo. „Aztán amikor kiálltam a bokszba, a fiúk mondták, hogy az első szárnyam bal fele megsérült, és ez két körrel a kiállás előtt történhetett.”

Ricciardo hozzátette, egyelőre vizsgálják, hogy a vezetőszárny volt hibás, vagy törmelék okozta a problémát.

„Hirtelen nagyon alulkormányzott lett az autó. Nem tudom, hogy ez hiba volt-e, vagy törmelék okozta.”

„Már a lágy gumival is küszködtem, amikor kimentem a bokszból, aztán néhány körrel később a csapat mondta, hogy a jobb oldal is sérült, szóval már mindkét oldal sérült volt Szóval lelassultunk emiatt, alulkormányzott volt az autó, így Kimi utolért minket” – mondta.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!