Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
Hírek

Ezért csúszott le Vettel a dobogóról

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elárulta, mi volt az oka annak, hogy elveszítették a második helyet az F1-es Spanyol Nagydíjon.

Vettel a virtuális biztonsági autós szakasz alatt másodszorra is a bokszba hajtott, míg ellenfelei, Valtteri Bottas és Max Verstappen kint maradtak, és ők csak egy kiállással teljesítették a futamot. A német pilóta így lecsúszott a dobogóról, és csak a negyedik helyen zárta a versenyt.

A Ferrari versenyzője a futamot követően elmondta, küszködtek a gumikkal, emiatt pedig nem tudták volna végigcsinálni a versenyt egyetlen kiállással.

Nem volt opció az, hogy kint maradjunk” – nyilatkozta a német. „Gyorsabban fogyasztottuk a gumikat, mint a többiek. Rossz döntésnek tűnik, de belülről nézve úgy érzem, ez volt a helyes.”

„Összességében egy kicsit gyorsabbak voltunk, mint Verstappen, de ahogy teltek a körök, nem volt elég tempónk. Többé-kevésbé ugyanolyan köridőket mentünk. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak, és főleg a végén a gumijaim nem voltak túl egészségesek, pedig az enyémek voltak a frissebbek.”

A Pirelli Barcelonában változtatott a gumikon, ugyanis 0,4 mm-rel vékonyabb abroncsokat használtak a pilóták – Vettel szerint ez egyáltalán nem jött jól nekik.

„Nehéz megmondani, hogy mi lett volna, ha nem változtatnak a gumikeverékeken. Azt hiszem, ez ránk nagyobb hatással volt, mint a többiekre” – mondta a német. „Összességében rendben volt a hétvége, de meg kell értenünk, hogy mit csináljunk a gumikkal. Paul Ricardon és Silverstone-ban is ezt fogjuk használni, szóval rá kell néznünk.”

Szólj hozzá!