Megosztás:

Ezért nem jelenti be Bottast a Mercedes

Nagyon komplikáltak a Mercedes és a Williams között zajló egyeztetések.
Nagyon komplikáltak a Mercedes és a Williams között zajló egyeztetések. © Red Bull

Német sajtóértesülések szerint Paddy Lowe miatt nem jelenti még be Valtteri Bottas szerződtetését a Mercedes, a szakember ugyanis hamarosan a Williamsnél folytathatja pályafutását – méghozzá csapatfőnökként!

Arról már korábban is pletykáltak, hogy a szakember az elmúlt idényt követően távozhat a Mercedes technikai igazgatói posztjáról, az Auto Motor und Sport című német szaklap mai cikkében azonban arról ír, Lowe a Williamsnél folytathatja, méghozzá nem is akármilyen pozícióban: ő lehet a patinás brit istálló csapatfőnöke.

A hírek szerint Lowe szerződése idén májusig szól a Mercedesszel, a Williams azonban megpróbálja kiharcolni azt, hogy a szakember már jóval korábban megkezdhesse a munkát. Az Auto Motor und Sport szerint az ezzel kapcsolatos egyeztetések részét képezik a Valtteri Bottas jövőjével kapcsolatos tárgyalásoknak, így a Mercedes ezért nem jelentheti még be a finn szerződtetését.

Úgy tudni, Lowe-nek csapatfőnöki ambíciói vannak, így nem kizárt, hogy már idén ő lesz a Williams vezetője, míg Claire Williams átveszi az elnöki pozíciót édesapjától, Sir Frank Williamstől.

A Williamstől egyébként nemrégiben távozott Pat Symonds, így felmerült, hogy Lowe az ő helyét veheti át. A Williams nincs könnyű helyzetben, kiszemeltje, James Key ugyanis leghamarabb csak 2018-ban igazolhat át a Toro Rossótól.

Az AS című spanyol sportlap egyébként tudni véli, január 23-át tűzte ki a Mercedes csapata Bottas szerződtetésének bejelentésére.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, ha motorpartnerük, a...

Hozzászólások

( komment)