Ezért nem kell Alonso a Red Bullnak

Fotó: McLaren
Hungaroring, Budapest, Hungary. Friday 27 July 2018. Fernando Alonso, McLaren, puts his helmet on. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST1460

Bár sok-sok éve tárgyalásokat folytatott Fernando Alonsóval a Red Bull Forma-1-es csapata, az energiaital-gyárosok tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, a kétszeres világbajnok egész egyszerűen nem passzol hozzájuk.

Azt követően, hogy a Red Bull pár hete bejelentette, Daniel Ricciardo az idény végén távozik a csapattól, rögtön megindultak a találgatások arra vonatkozóan, hogy helyét akár Alonso is átveheti.

Alonso aztán múlt héten bejelentette, jövőre nem áll rajthoz a Forma-1-ben, a Red Bull pedig hétfőn erősítette meg, Max Verstappen csapattársa 2019-ben Pierre Gasly lesz.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, most még csak meg sem környékezték Alonsót.

„Tárgyaltunk vele 2007-ben vagy 2008-ban” – mondta a szakember.

„De nagyon nehéz volt a feltételei miatt. Ha megnézzük, milyen történelme volt a McLarennél és a Ferrarinál, látható, hogy mindig egy egyemberes show volt az egész. És ez nekünk nem fekszik.”

„Ráadásul itt van a juniorprogramunk is. Mi a saját embereinket hozzuk. Mint versenyző, Alonso abszolút top, de egyszerűen nem illik bele a struktúránkba.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!