Ezért nem tiltották el Vettelt a következő versenytől - F1VILÁG.HU

Ezért nem tiltották el Vettelt a következő versenytől

HIRDETÉS
GP AZERBAIJAN F1/2017

A múlt hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon versenybíróként tevékenykedő Paul Gutjahr elárulta, benne volt a pakliban az, hogy eltiltsák a következő versenytől a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

A Ferrari versenyzője 10 másodperces stop-and-go-büntetést kapott a bakui versenyen, amiért a biztonsági autó bentléte alatt szándékosan nekiment Lewis Hamilton versenyautójának, mivel úgy vélte, a brit versenyző „féktesztelte” őt az egyik kanyarban.

A rendelkezésre álló telemetriai adatokat megvizsgálva az FIA közölte, nem történt ilyesmi, Vettelt pedig veszélyes manőverért büntették már.

Bár sokáig úgy tűnt, az ügy ezzel lezártnak tekinthető, a sportot irányító testület a hét közepén bejelentette, hogy tovább folytatódik a vizsgálat Sebastian Vettel ellen, aki akár az FIA Nemzetközi Törvényszéke előtt is felelhet majd a történtekért.

Paul Gutjahr, az FIA egyik versenybírája elárulta, miért nem tiltották el Vettelt a soron következő, ausztriai versenytől.

„Természetesen keményen büntetést is kioszthattunk volna. Például egy kizárást, vagy egy versenyre szóló eltiltást” – mondta a szakember.

„De Hamilton autója nem sérült meg, mi pedig nem akartuk túlzottan befolyásolni a világbajnoki küzdelmeket.”

Az FIA további vizsgálatainak eredményeit még a jövő hétvégi Osztrák Nagydíj előtt nyilvánosságra hozzák.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!