Ezért óriási siker a Mercedesnek az idei bajnoki cím - F1VILÁG.HU

Ezért óriási siker a Mercedesnek az idei bajnoki cím

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint 2017-es bajnoki diadaluk legalább annyira meggyőző volt, mint a 2014-ben megszerzett vb-elsőség.

A német istálló a V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta legyőzhetetlen a Forma-1-ben: 2014-ben, 2015-ben és 2017-ben Lewis Hamilton, 2016-ban pedig Nico Rosberg révén szerzett világbajnoki címet a csapat.

Bár az idei évre jelentősen változtak a Forma-1 szabályai, a Mercedes meg tudta tartani vezető pozícióját, és hiába a Ferrari erősödő formája, a németek az egyéni és a konstruktőri pontversenyben is elöl zártak.

„Nagy elégedettséggel tölt el bennünket az idei siker” – mondta Toto Wolff a Motorsport.com kérdésére.

„A 2017-es bajnokság megnyerése majdhogynem egyenértékű a 2014-es diadallal. A 2014-es győzelem fontos volt, hiszen korábban még soha nem nyertünk, de a 2017-es azért nagy eredmény, mert a szabályváltozások közepette megerősítést nyert, hogy tudjuk, mit csinálunk.”

Wolff hozzátette, a mostani sikerek annak köszönhetőek, hogy 2010-ben – a Brawn GP felvásárlására után – sikerült megfelelő alapokat lefektetni.

A Mercedes azóta rengeteget invesztált kasztni- és motorfejlesztő részlegébe, és igyekezett folyamatosan erősíteni szakembergárdáját.

„Szakembereink képességein, illetve az időközben felépített erőforrásokon múlik a dolog. A források alatt nemcsak a financiális forrásokat értem, hanem a technikai képességeinket is.”

„A mostani szabályokat azért hozták, hogy megállítsanak minket – mi úgy gondoljuk –, de kihívásként tekintettük rájuk. Emlékszem, a 2013-as idény végén megírtuk a tökéletes jövő forgatókönyvét.”

Hirdetés

[su_quote]„Azt mondtuk, hogyha 2014-ben sikerül jó formát mutatunk, akkor a harmadik év után egy szabályváltozás lesz a legjobb, ami történhet, hiszen a jó öreg ipari logika alapján minél kisebbet tudunk előrelépni, annál jobban zárkózik fel mindenki.”[/su_quote]

„Szóval egyre nehezebb fejlődni, miközben a többiek nagyobb lépéseket tudnak megtenni, hogy felzárkózzanak. Ha tehát új szabályok vannak a negyedik évben, az fekszik nekünk, ha hisszük, hogy a mi embereink a legjobbak. És pontosan ez történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!