Ezért rúgták ki Arrivabenét a volt sportigazgató szerint

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

A Ferrari korábbi F1-es sportigazgatója, Cesare Fiorio szerint láthatóak voltak azok a dolgok, amelyek miatt Maurzio Arrivabenét menesztette az olasz istálló. 

A Ferrari F1-es csapata tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy idén már Maurizio Arrivabene nélkül folytatják a munkát, helyére pedig az eddig technikai igazgató szerepkörben tevékenykedő Mattia Binotto lép. Már korábban is felmerültek pletykák a két szakember közötti ellentétekről, és arról, hogy emiatt Arrivabene távozhat az istállótól.

Cesare Fiorio 1989-ben lett a Ferrari sportigazgatója, majd a Ligier, Forti és Minardi istállóknál is dolgozott – azonban F1-es távozása után is szorosan figyelemmel kísérte a száguldó cirkusz eseményeit. A szakember szerint a Ferrari idei sikereit nem Arrivabenének, hanem Binottónak köszönheti. 

„Az évek alatt Mattia Binotto felnőtt a Ferrarinál. Hála neki az autó pozitív irányba fejlődött, szorosan együtt tudott dolgozni a korábbi főnökkel, Sergio Marchionnéval. Binottónak Arrivabenével szemben megvolt az az előnye, hogy volt technikai tapasztalata. Ahhoz viszont még mindig tapasztalatot kell gyűjtenie, hogy megismerje, milyen vállalati politika működik egy F1-es világbajnokságban – ahol nincs helye az improvizációnak.”

„Amikor a Forma-1-es projekt Arrivabene kezében volt, kedvezően alakultak az eredmények. De nem volt versenyzési tapasztalata, a reklámok világából jött, talán ez hiányzott neki a végén. Marchionne ideje alatt tudták csökkenteni a távolságot a Mercedeshez képest, az autójuk fenyegetést jelentett az ezüstnyilakra, és ez Binotto érdeme.”

Sergio Marchionne, a Ferrari volt elnöke nyáron hunyt el, amely nagyon megrázta a csapatot: Fiorio szerint az is példaértékű, ahogyan ebben az időszakban Binotto vezette a technikai részleget. 

„Amikor Marchionnét elvesztettük, Binotto vezető nélkül maradt. De nagyra tartom őt: a technikai részleget hatalmas önbizalommal és óriási tapasztalattal vezeti.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek