Fotó: McLaren
Hírek

Ezt üzente Alonso az új autóval megtett első körök után

Pénteken, Navarrában először vezethette a McLaren Forma-1-es csapatának 2018-as versenyautóját Fernando Alonso.

 

A spanyol versenyző és csapata filmforgatást tart a spanyol versenypályán, ennek során pedig a szabályok szerint maximum 100 km-t tehetnek meg a Pirelli demóabroncsaival.

Alonso első etapja után egy videóban üzent a rajongóknak: a spanyol azt mondja, meggyőződése, hogy erősek lesznek idén!

„Nagyszerű volt! Mindig egy különleges pillanat, ha az ember először vezetheti az új autót. Minden rendben volt. Alig várom már, hogy megtegyek vele egy tisztességes kört teljes sebességgel! De eddig minden remek, különleges pillanat volt” – mondta a kétszeres világbajnok.

„50 km-t fogok megtenni ma vele, körülbelül 10 kört, és aztán Stoffelnek is ennyi jut. Jön mögöttünk pár autó kamerákkal, illetve filmforgatáshoz szükséges felszerelésekkel. Nem teljes sebességgel körözünk, de jó ez a szponzoroknak, jó az imázs szempontjából. És egy kicsit ráérezni így az üléspozícióra, a pedálokra, és a srácok is ellenőrizhetik a hőmérsékleteket, és lehet, hogy kicsit finomítani kell a karosszérián.”

Alonso ma először vezette az új McLarent


„Főleg érzelmileg jó ez a nap, mert hónapok óta nagyon intenzív munka folyik a gyárban, és nagyon büszke vagyok a csapatra. Végre elérkezett ez a nap is, az autó a pályán, mi pedig nagyon örülünk ennek.”

„Azt gondolom, jó idők jönnek. Küszködtünk, de nagyon motiváltak vagyunk még mindig. Úgy gondolom, a csapat erősebb, mint 3 éve. Ami nem öl meg, az megerősít.”

Szólj hozzá!