F1 2021: Eredményes volt a keddi találkozó

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Egy lépéssel közelebb kerültek a megvalósuláshoz a Forma-1 2021-es szabályai, a sportág szabályalkotói és részvényesei ugyanis a Bahreini Nagydíjon ültek össze a minap, hogy a részletekről egyeztessenek.

Közel egy éve már, hogy Bahreinben először hoztak nyilvánosságra terveket a néhány év múlva esedékes szabályváltozásokról, kedden pedig a résztvevő csapatok a részleteket is megismerhették a Stratégiai Munkacsoport, illetve az F1 Bizottságának ülésén.

A 2020 utáni időszakra tervezett regulák jelentős változásokat tartalmaznak a technikai- és sportszabályok vonatkozásában, de a motorokra vonatkozó előírások is változnak, illetve költségvetési plafon bevezetését is tervezik.

Bár a keddi ülésről hivatalos információk nem láttak napvilágot, úgy tudni, az értekezési gazán konstruktív volt, hiszen a résztvevők először ismerhették meg a 2021-re tervezett teljes szabálycsomagot.

Határidőt nem tűztek ki, csapatfőnökök azonban még a találkozó előtt jelezték, hogy a végleges tervezett májusig, vagy júniusig még biztosan nem készül el.

A Forma-1 hivatalos weboldala a 2021-es évet úgy jellemezte, mint egy „új fejezet az F1 illusztris történetében”, a bajnokság pedig „egy lépéssel közelebb került ahhoz, 2021-től megvalósuljanak” az új szabályok.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

Hamilton győzött, Vettelt támogatta a Ferrari Kínában!

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíjat. A brit versenyző vezetésével a Mercedes kettős győzelmet aratott, a Ferrarinak pedig Charles Leclerc hátráltatásával sikerült dobogóra küldenie Sebastian Vettelt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Friss hírek