F1 2021: Eredményes volt a keddi találkozó

Fotó: Mercedes
2019 Australian Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
Egy lépéssel közelebb kerültek a megvalósuláshoz a Forma-1 2021-es szabályai, a sportág szabályalkotói és részvényesei ugyanis a Bahreini Nagydíjon ültek össze a minap, hogy a részletekről egyeztessenek.

Közel egy éve már, hogy Bahreinben először hoztak nyilvánosságra terveket a néhány év múlva esedékes szabályváltozásokról, kedden pedig a résztvevő csapatok a részleteket is megismerhették a Stratégiai Munkacsoport, illetve az F1 Bizottságának ülésén.

A 2020 utáni időszakra tervezett regulák jelentős változásokat tartalmaznak a technikai- és sportszabályok vonatkozásában, de a motorokra vonatkozó előírások is változnak, illetve költségvetési plafon bevezetését is tervezik.

Bár a keddi ülésről hivatalos információk nem láttak napvilágot, úgy tudni, az értekezési gazán konstruktív volt, hiszen a résztvevők először ismerhették meg a 2021-re tervezett teljes szabálycsomagot.

Határidőt nem tűztek ki, csapatfőnökök azonban még a találkozó előtt jelezték, hogy a végleges tervezett májusig, vagy júniusig még biztosan nem készül el.

A Forma-1 hivatalos weboldala a 2021-es évet úgy jellemezte, mint egy „új fejezet az F1 illusztris történetében”, a bajnokság pedig „egy lépéssel közelebb került ahhoz, 2021-től megvalósuljanak” az új szabályok.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!