F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt - F1VILÁG.HU

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

HIRDETÉS
Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

A körözés 9 órakor kezdődött meg a katalán ringen, sokan pedig rögtön pályára gurultak egy-egy installációs kör erejéig.

Így tett Kimi Räikkönen is, aki 2019-ben már nem a Ferrari, hanem az Alfa Romeo színeiben áll rajthoz az F1-ben. A finn versenyző számára döcögősen indult a nap, már pár perc után a kavicságyba csúszott autójával, az incidens miatt pedig a piros zászlókat is meg kellett lengetni.

Räikkönen aztán később vissza tudott térni a pályára, délben pedig már 23 körnél járt.

A legszorgalmasabb az első 3 órában Sebastian Vettel és a Ferrari volt. A négyszeres világbajnok 12 óráig 42 kört tett meg az SF90-es modellel, és 1 perc 18,425 másodperces idővel az élen áll, megelőzve Max Verstappent és Sergio Perezt.

A McLaren színeiben Carlos Sainz is megkezdte a munkát, ő is szorgalmas volt, eddig 34 kört tett meg a Renault-motoros autóval.

Fotó: McLaren

A világbajnoki címvédő Mercedes színeiben ma Valtteri Bottas rója a köröket, ő 30 körig jutott eddig, és a tabella 8. helyét foglalja el 4 másodperces lemaradással.

Nem Räikkönen volt az egyetlen, aki a kavicságyba csúszott: a Haas versenyzője, Romain Grosjean is meglátogatta a bukóteret.

[su_spoiler title=”Videó: Megkezdődött az F1-es teszt Barcelonában” style=”fancy” icon=”arrow”]

Hirdetés

[/su_spoiler]

A tesztnap során folyamatosan jelentkezünk majd beszámolókkal, a nap végén pedig természetesen jövünk részletes összefoglalónkkal.

A sorrend délben:

1. Vettel
2. Verstappen
3. Perez
4. Räikkönen
5. Sainz
6. Grosjean
7. Hülkenberg
8. Bottas
9. Kvyat

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!