F1-es versenyt rendezhetnek Finnországban

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Tanulmány készül annak kiderítésére, hogy Finnország a jövőben vendégül láthatná-e a Forma-1 mezőnyét – a helyszín az ország új MotoGP-pályája lehet.

Tanulmány készül annak kiderítésére, hogy Finnország a jövőben vendégül láthatná-e a Forma-1 mezőnyét – a helyszín az ország új MotoGP-pályája lehet.

Finnország az egyik legeredményesebb állam a Forma-1 történetében: az ország négy világbajnokot adott a száguldó cirkusznak, versenyzői pedig 50 futamot nyertek a királykategóriában.

Versenyt viszont soha nem rendeztek ott – Finnországon kívül Új-Zéland az egyetlen olyan ország, amely világbajnok versenyzőt adott a világnak, de soha nem rendezett F1-es futamot.

A finn motorsport-szövetség, az AKK Motorsport nemrég közleményben adott tájékoztatást arról, kivizsgálják, hogy lehetne-e Forma-1-es versenyt rendezni az országban.

A futam helyszínéül a KymiRing szolgálat, mely a tervek szerint 2020-ban már MotoGP-versenynek ad otthont.

Finnországnak jelenleg két aktív versenyzője van az F1-ben: Kimi Räikkönen a Sauber, Valtteri Bottas pedig a Mercedes pilótája.

A jelenleg épülő versenypálya egyébként 4,5 km hosszú, és kevesebb mint 160 km-re van a fővárostól, Helsinkitől. A létesítménye 80 százalékban már felépült, júniusra már az aszfaltréteg is felkerülhet.

Az aszfaltcsík egyébként megkapja majd az FIA engedélyét F1-es futamrendezésre.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

Hamilton győzött, Vettelt támogatta a Ferrari Kínában!

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíjat. A brit versenyző vezetésével a Mercedes kettős győzelmet aratott, a Ferrarinak pedig Charles Leclerc hátráltatásával sikerült dobogóra küldenie Sebastian Vettelt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Friss hírek