Verstappen vs. Ocon

F1-es versenyt rendezhetnek Finnországban

Fotó: Mercedes
Tanulmány készül annak kiderítésére, hogy Finnország a jövőben vendégül láthatná-e a Forma-1 mezőnyét – a helyszín az ország új MotoGP-pályája lehet.

Tanulmány készül annak kiderítésére, hogy Finnország a jövőben vendégül láthatná-e a Forma-1 mezőnyét – a helyszín az ország új MotoGP-pályája lehet.

Finnország az egyik legeredményesebb állam a Forma-1 történetében: az ország négy világbajnokot adott a száguldó cirkusznak, versenyzői pedig 50 futamot nyertek a királykategóriában.

Versenyt viszont soha nem rendeztek ott – Finnországon kívül Új-Zéland az egyetlen olyan ország, amely világbajnok versenyzőt adott a világnak, de soha nem rendezett F1-es futamot.

A finn motorsport-szövetség, az AKK Motorsport nemrég közleményben adott tájékoztatást arról, kivizsgálják, hogy lehetne-e Forma-1-es versenyt rendezni az országban.

A futam helyszínéül a KymiRing szolgálat, mely a tervek szerint 2020-ban már MotoGP-versenynek ad otthont.

Finnországnak jelenleg két aktív versenyzője van az F1-ben: Kimi Räikkönen a Sauber, Valtteri Bottas pedig a Mercedes pilótája.

A jelenleg épülő versenypálya egyébként 4,5 km hosszú, és kevesebb mint 160 km-re van a fővárostól, Helsinkitől. A létesítménye 80 százalékban már felépült, júniusra már az aszfaltréteg is felkerülhet.

Az aszfaltcsík egyébként megkapja majd az FIA engedélyét F1-es futamrendezésre.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Íme 11 F1-es rekord, ami megdőlhet idén

43 nap múlva elrajtol az F1-es mezőny Ausztráliában: a szezon óriási izgalmakat tartogat, és jó néhány rekord megdőlhet 2019-ben – íme néhány érdekesség, amire érdemes lesz odafigyelni idén!

Friss hírek