„Fajsúlyos bizonyítékokkal” megy a versenybírók elé a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel Ferrari
Fajsúlyos bizonyítékokkal érkezik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteki meghallgatására a Ferrari Forma-1-es csapata, illetve Sebastian Vettel.

Az olasz istálló Vettel montreali büntetésének felülvizsgálatát kérte a szövetségtől, mert úgy érezte, új bizonyítékokkal tudja alátámasztani azt, hogy a német versenyzőt jogszerűtlenül fosztották meg kanadai győzelmétől.

A Ferrari képviselői péntek délután, 14:15-kor találkoznak a versenybírókkal, itt mutatják be azokat a bizonyítékokat, melyek akár hozzásegíthetik a maranellóiakat ahhoz, hogy visszaszerezzék a kanadai győzelmet.

Az FIA pénteki sajtótájékoztatóján Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója úgy fogalmazott, olyan „fajsúlyos” bizonyítékokkal állnak a stewardok elé, melyek a döntés meghozatalakor nem álltak rendelkezésre.

„Az első dolog, amit szeretnék kiemelni, hogy rendkívüli módon tiszteljük a versenybírók munkáját” – mondta a szakember.

„Tudjuk, hogy ez egy nagyon-nagyon nehéz munka. Egy rendkívül komplex világ, rendkívül komplex versenyekkel – ezért teljes mértékben támogatjuk mindazt, amit el szeretnének érni.”

„A kanadai versenyt követően számos új bizonyítékhoz nyertünk hozzáférést. Megvizsgáltuk ezeket, és úgy döntöttünk, az FIA felülvizsgálatát kérjük, mert úgy érezzük, hogy ezek a bizonyítékok igazán fajsúlyosak annak megállapításában, hogy Sebastian nem vétett a szabályok ellen.”

„Ennél tovább menni most nem lenne helyénvaló, hiszen a meghallgatás ma délután van, szóval bízzuk ezt a stewardokra.”

Szerinted Vettel visszakaphatja a kanadai győzelmet?

Amikor Mekiest arról kérdezték, az új bizonyítékok elegendőek lehetnek-e ahhoz, hogy Vettel és a Ferrari visszaszerezze a győzelmet, így felelt: „Azt gondolom, ez most épp egy olyan dolog, amit nem lenne helyénvaló megvitatnunk most.”

„Tiszteletben tartjuk az FIA procedúráit, hamarosan találkozunk a stewardokkal, szóval a hétvégén megejthetjük majd ezeket a beszélgetéseket.”

Az ügy fejelményeiről természetesen beszámolunk majd itt, az F1VILÁG.HU-n!

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!