Február 29-ig döntenek a 2017-es szabályokról - F1VILÁG.HU

Február 29-ig döntenek a 2017-es szabályokról

HIRDETÉS

A Forma-1 elöljárói keddi, milánói ülésükön megállapodtak abban, hogy február 29-ig véglegesítik a 2017-re vonatkozó szabályokat – írja az Autosport.com.


A Forma-1 elöljárói keddi, milánói ülésükön megállapodtak abban, hogy február 29-ig véglegesítik a 2017-re vonatkozó szabályokat – írja az Autosport.com.

Bár a tegnapi meetingen az eredeti tervek szerint csak a gumiszabályok lettek volna terítéken a Pirelli kérésére, az értekezletet végül kiterjesztették, így azonban egyeztettek a jövő évi Forma-1-es szabályokon is, miután többszöri próbálkozásra sem sikerült döntést hozni azokkal kapcsolatban.

A keddi találkozón Bernie Ecclestone és Jean Todt FIA-elnök mellett jelen volt a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is, valamint számos csapatfőnök és versenyző, köztük Sebastian Vettel és Nico Rosberg is képviseltették magukat.

A legfőbb témát a gumik szolgáltatták, a pilóták ugyanis azt szeretnék, ha olyan abroncsokat kapnának, melyekkel folyamatosan a határokat feszegethetik, és nem kopnak annyira.

A Pirelli számos alkalommal leszögezte, szüksége van egy tisztességes tesztprogramra ahhoz, hogy megfelelően el tudja végezni feladatát.

A Forma-1 csapatai múlt pénteken már egyeztettek a 2017-es szabályokról, ám nem sikerült konszenzusra jutni, így a tegnapi egyeztetéseken napirendi pontként tárgyalták azokat is.

Az Autosport azt írja, konstruktív értekezés zajlott, és bár nem véglegesíteni nem sikerült semmit, ígéretet tettek arra, hogy a hónap végéig döntés születik mindenről.

A résztvevők a február 29-i határidőt szabták ki, lévén, hogy a 2017-es szabályokról legkésőbb március 1-ig döntést kell hozni.

A Forma-1 technikai gurui hamarosan újra összeülnek majd, február 23-án ugyanis Genfben értekezik a Stratégiai Munkacsoport és az F1 Bizottsága.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!