Hírek

Fejlesztések nélkül is jó szereplést vár Kínában a Renault

Nem lesznek komoly fejlesztéseik, ennek ellenére eredményes szereplésben bízik Kínában a Lotus Renault GP versenyzője, Nick Heidfeld.


Nem lesznek komoly fejlesztéseik, ennek ellenére eredményes szereplésben bízik Kínában a Lotus Renault GP versenyzője, Nick Heidfeld.

Az idén már brit színekben versenyző alakulat kiválóan kezdte az évet, hiszen míg Ausztráliában Vitaly Petrov, addig Malajziában Heidfeld állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

A csapatnál remélik, tovább folytatódik majd a remek szereplés, Nick Heidfeld szerint azonban kissé átrendezhetik az erőviszonyokat a csapatok fejlesztései.

„A kínai egy remek pálya, mert nem olyan, mint a többi – van néhány szokatlan kanyar és hosszú egyenes is, ami remek az előzések szempontjából” – mondta a német versenyző.

„Hogy harcban lehetünk-e a dobogóért, az nagyban függ attól, hogy a többiek milyen fejlesztésekkel szerelik fel autóikat Kínában, hiszen ez egy kicsit árendezheti az erőviszonyokat.”

Heidfeld elmondta, a Renault-nak nem lesznek komolyabb újításai, ezzel együtt úgy véli, jók lehetnek Sanghajban, hiszen az R31-es versenygép végsebessége jó, ami hasznos lehet majd a kínai pálya egyenes részein.

„Ami minket illet, volt egy remek fejlesztési csomagunk Sepangban, az erre a hétvégére szánt frissítés viszont nem ilyen mértékű. Viszont úgy gondolom, ez egy olyan pálya, ahol az autónk jól megy, mert a végsebességünk kiváló, ami kifizetődő lehet a hosszú hátsó egyenesben.”