Fél másodperc hiányzik a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Fél másodperc hiányzik a Mercedesnél

HIRDETÉS

Norbert Haug, a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója bevallotta, ahhoz, hogy a 2012-es szezon hátralévő részében is a futamgyőzelmekért harcoljanak, csökkenteniük kell lemaradásukat az élmezőnnyel szemben.


Norbert Haug, a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója bevallotta, ahhoz, hogy a 2012-es szezon hátralévő részében is a futamgyőzelmekért harcoljanak, csökkenteniük kell lemaradásukat az élmezőnnyel szemben.

Ez pedig nagyjából fél másodperc – magyarázta a szakember, aki ezzel együtt úgy érzi, csapata figyelemreméltó előrelépéseket tett az idei évben, hiszen például Nico Rosberg újkori történetének első F1-es diadalát is bezsebelte a csillagos márka.

„Az idény első felét követően ez áll a bizonyítványban: sok mindent sikerült elérnünk, de még sokat kell tennünk” – nyilatkozta Haug csütörtökön.

„Számos versenyhétvégén mi diktáltuk a tempót, Nico pedig megszerezte első győzelmünket visszatérésünk óta Kínában. Michael [Schumacher] megfutotta a leggyorsabb kört a hihetetlen presztízzsel bíró monacói kvalifikáción, a futamon pedig Nico másodikként ért célba. Aztán két versennyel később, Valenciában Michael is dobogóra állt.”

„Egy harmaddal több pontot szereztünk az év eddig eltelt felében, mint tavaly, noha Michaelt számtalanszor technikai hiba fosztotta meg a célba éréstől. Az elmúlt két versenyen kiderült viszont, hogy nagyjából fél másodperc a lemaradásunk az élcsapatokkal szemben. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy tovább fejlesszünk az autón, és csökkentsük hátrányunkat.”

Michael Schumacher, az istálló hétszeres világbajnok kifejtette, őt magát is lenyűgözte az, mekkorát lépett előre a Mercedes tavaly óta, ugyanakkor elismerte, egyáltalán nem elégedett azzal a pontmennyiséggel, ami tíz futam után áll a neve mellett.

„Nem túl jó a helyzet, ha csak a pontverseny állását nézzük” – mondta a 43 éves versenyző. „Ha viszont mélyebbre tekintünk egy kicsit, és kiemelünk bizonyos eredményeket, akkor az összkép már valamivel jobb.”

„Egyértelműen előreléptünk, és sikerült már néhány remek dolgot elérnünk.”

Csapattársa, Nico Rosberg elmondta, magabiztosan várja a hétvégi Magyar Nagydíjat, hiszen a Hungaroring kedvezhet a W03-as versenygépeknek. Messzemenő jóslatokba azonban az ifjú versenyző sem mer bocsátkozni, állítása szerint ugyanis olyannyira szoros a mezőny, hogy bármi megtörténhet.

Hirdetés

„A pálya vonalvezetése kedvezhet az autóinknak, de az a helyzet, hogy idén egész egyszerűen nem lehet jóslatokba bocsátkozni. Nem tudhatjuk, hogy alakul a hétvége” – fogalmazott Rosberg.

„A gumikopás kritikus lesz ezúttal is, úgyhogy nagyon keményen dolgozunk majd azon, hogy megfelelően kezeljük ezt.”

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke a brackley-i gárda által kiadott hungaroringi előzetesben arról beszélt, a Német Nagydíjat követően sokat nem tudnak javítani az autón a budapesti hétvégéig, ám mindent megtesznek azért, hogy jól szerepeljenek.

„Azt követően, hogy Kínában, Monacóban és Valenciában dobogóra állhattunk, az elmúlt hónap keményebben alakult számunkra, és nem értük el azokat az eredményeket, melyeket szerettünk volna elérni” – mondta a szakember. „Nem sokat dolgozhatunk az autón a két verseny között, de keményen munkálkodunk majd azért, hogy megtaláljuk a szükséges fejlődést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!