Félix da Costa jövőre már versenyezne is az F1-ben - F1VILÁG.HU

Félix da Costa jövőre már versenyezne is az F1-ben

HIRDETÉS

2014-ben már a Forma-1-ben versenyezne António Félix da Costa, aki a héten, Silverstone-ban a Red Bull RB9-es versenyautójával róhatja a köröket.


2014-ben már a Forma-1-ben versenyezne António Félix da Costa, aki a héten, Silverstone-ban a Red Bull RB9-es versenyautójával róhatja a köröket.

A portugál tehetség jó eséllyel pályázik arra, hogy 2014-ben a Toro Rosso versenyzője legyen, ha a Red Bull úgy dönt, Mark Webber megüresedő helyét a faenzai kiscsapat valamely pilótája veszi át.

„Nem titkolom – a célom, hogy jövőre a Forma-1-ben versenyezzek, de ez csak akkor fog megtörténni, ha jó munkát végzek a WSR-ben” – mondta da Costa a Sky Sportsnak.

„Szóval momentán a WSR-re fókuszálok. Muszáj feljavulnunk ott – a dolgok rendben vannak, de nem olyan varázslatosak. Szóval meg kell nyernünk pár versenyt, és talán látni fogjuk, hogy összejön-e a dolog, vagy sem.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nemrég elismerte, Kimi Räikkönen mellett Daniel Ricciardo a legesélyesebb arra, hogy Sebastian Vettel csapattársa legyen a Red Bullnál. Da Costa szerint jó volna látni, ha az energiaital-gyárosok egyik felfedezettje a világbajnok csapathoz kerülne.

„Szerintem nagyon jó volna, ha egy juniorversenyző előléphetne a Red Bullhoz, hiszen elvégre erről szól egy juniorcsapat.”

A portugál versenyző tegnap harmadikként zárta a silverstone-i nyitónapot, és elmondása szerint ez az idényközi teszt rendkívül fontos a Red Bullnak.

„Azt gondolom, ez egy nagyon fontos teszt a csapat számára, hiszen egy idényközi teszt rendkívül hasznos. Ráadásul a gumik is változnak a következő versenyre, szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy felülkerekedünk rajtuk, és megértjük azokat az új dolgokat, melyek felkerülnek az autóra. Az én feladatom az, hogy következetesen vezesse, ne hibázzak, és amennyire csak tudom, segítsem a csapatot.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!