Verstappen vs. Ocon

Fellépne az F1-es “taxizás” ellen az FIA

Brit lapértesülések szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hamarosan hivatalos formában is javasolni fogja a Forma-1-es versenyzőknek, hogy ne szállítsák vissza egymást egy-egy kiesést követően a bokszutcába.


Brit lapértesülések szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hamarosan hivatalos formában is javasolni fogja a Forma-1-es versenyzőknek, hogy ne szállítsák vissza egymást egy-egy kiesést követően a bokszutcába.

A vasárnapi Szingapúri Nagydíjon Fernando Alonso Ferrariját használta taxiként a verseny utolsó körében kieső Mark Webber – a két pilótát azonnal beidézték a versenybírók, akik megrovásban részesítették őket.

Miután Webbert idén már harmadszor dorgálták meg, az ausztrál versenyző tíz rajthelyes büntetést kap a soron következő, koreai versenyhétvégén.

Az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint Webber nem kapott engedélyt a pályabíróktól arra, hogy a pályára lépjen a verseny leintését követően, sőt, kifejezetten megkérték őt arra, hogy ne tegye.

Az esetet a koreai versenyzői eligazításon megvitatják majd a pilóták, és bár az FIA egyelőre nem tervezi olyan szabály bevezetését, mely megtiltja az efféle cselekedeteket, az AUTOSPORT úgy tudja, a sportot irányító testület biztonsági szigorításokat tervez.

Az FIA szeretné emlékeztetni a versenyzőket arra, hogy a pályabírók engedélye nélkül nem léphetnek a pályára, és meg sem állhatnak autóikkal azért, hogy felvegyenek valakit – ahogy azt Alonso tette.

A szövetség szerint annak a veszélye is fennáll, hogy egy ilyen „taxizás” esetén az autó oldalán ücsörgő versenyző a kis tempó ellenére leesik.

A hétvégi Szingapúri Nagydíjon készült videófelvételek tanúsága szerint Alonso több mint 100 km/h-s sebességgel is hajtott, amikor Webber ott ült versenyautójának oldalszekrényén.

 

Kapcsolódó cikkek

Alonso: Van egy tanácsom Mick Schumachernek

Fernando Alonso szerint Mick Schumachernek nincs könnyű dolga édesapja, Michael Schumacher Forma-1-ben elért eredményei miatt, éppen ezért sok tapasztalatot kell gyűjtenie karrierje kezdetén. Mick Schumacher

Alonso megnyerte a daytonai 24 órást is!

Szenzációs győzelmet aratott a daytonai 24 órás versenyen a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso csapattársaival, Kamui Kobayashival, Jordn Taylorral és Renger van der Zandéval.

Ezt tudtad? Így zajlik a mentés az F1-ben!

Ahogy a versenyzés és az autók fejlődtek, úgy növekedett a pilóta körüli védelem – a biztonság, illetve a mentés komplexitása egyaránt, így az F1-es pályákon dolgozó kimentő csapatokon is folyamatosan nő a nyomás. 

Friss hírek