Félreértés okozta a Red Bull-pilóták közötti „vitát”

Fotó: Red Bull Racing
AUSTIN, TX - OCTOBER 22: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talk before the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 22, 2017 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) USAGP2017

Daniel Ricciardo átértékelte a helyzetet, és nem haragszik csapattársára, amiért nem adott neki szélárnyékot az Osztrák Nagydíj időmérőjén.

Kisebb vita alakult ki a Red Bull versenyzői között a hazai nagydíjuk időmérő edzését követően, mivel Ricciardo azt szerette volna, hogy legalább egy etapban Max Verstappen adjon neki szélárnyékot, ezzel segítve őt a jobb időeredmény elérésében.

A Red Bull taktikája az, hogy minden versenyhétvégén az egyik pilóta a másik előtt halad az időmérőn, hogy szélárnyékot adjanak egymásnak. Ezt felváltva teszik – most Ricciardo volt a soros, azonban azt kérte, legalább egy alkalommal kerüljön csapattársa mögé.

Verstappent a csapat megkérte a Q3-ban, hogy előzze meg az ausztrált, ő azonban megtagadta az utasítást. Ez kisebb vitát okozott a pilóták között, azonban Ricciardo a sajtótájékoztatóra már jóval higgadtabban érkezett.

„Azóta beszéltem Christiannal és a mérnökömmel” – mondta.

Ricciardo elmondta, a mérnökével megbeszélték, hogy mi fog történni, azonban csapatszinten nem egyeztettek le semmit előre – éppen ezért nem is tud haragudni csapattársára, hiszen ő csak azt követte, amiben korábban megegyeztek.

„Azt gondoltam, hogy egyértelmű lesz, talán többet kellett volna erről beszélnünk az időmérő előtt. Nekem voltak elképzeléseim, és a mérnökeimmel beszéltem is erről, de csapatszinten nem.”

„Ha korábban beszélgetünk erről, akkor talán másképp alakul” – mondta. „Ha az időmérő előtt feketén-fehéren megegyeztünk volna valamiben, akkor sokkal idegesebb lennék. Nem vagyok mérges rá, ez van.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!