Niki Lauda

Félreértés okozta a Red Bull-pilóták közötti „vitát”

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo átértékelte a helyzetet, és nem haragszik csapattársára, amiért nem adott neki szélárnyékot az Osztrák Nagydíj időmérőjén.

Kisebb vita alakult ki a Red Bull versenyzői között a hazai nagydíjuk időmérő edzését követően, mivel Ricciardo azt szerette volna, hogy legalább egy etapban Max Verstappen adjon neki szélárnyékot, ezzel segítve őt a jobb időeredmény elérésében.

A Red Bull taktikája az, hogy minden versenyhétvégén az egyik pilóta a másik előtt halad az időmérőn, hogy szélárnyékot adjanak egymásnak. Ezt felváltva teszik – most Ricciardo volt a soros, azonban azt kérte, legalább egy alkalommal kerüljön csapattársa mögé.

Verstappent a csapat megkérte a Q3-ban, hogy előzze meg az ausztrált, ő azonban megtagadta az utasítást. Ez kisebb vitát okozott a pilóták között, azonban Ricciardo a sajtótájékoztatóra már jóval higgadtabban érkezett.

„Azóta beszéltem Christiannal és a mérnökömmel” – mondta.

Ricciardo elmondta, a mérnökével megbeszélték, hogy mi fog történni, azonban csapatszinten nem egyeztettek le semmit előre – éppen ezért nem is tud haragudni csapattársára, hiszen ő csak azt követte, amiben korábban megegyeztek.

„Azt gondoltam, hogy egyértelmű lesz, talán többet kellett volna erről beszélnünk az időmérő előtt. Nekem voltak elképzeléseim, és a mérnökeimmel beszéltem is erről, de csapatszinten nem.”

„Ha korábban beszélgetünk erről, akkor talán másképp alakul” – mondta. „Ha az időmérő előtt feketén-fehéren megegyeztünk volna valamiben, akkor sokkal idegesebb lennék. Nem vagyok mérges rá, ez van.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek