Verstappen vs. Ocon

Félreértették egymást a Toro Rosso pilótái, ezért ütköztek

SHANGHAI, CHINA - APRIL 13: Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso driving the (10) Scuderia Toro Rosso STR13 Honda on track during practice for the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 13, 2018 in Shanghai, China.  (Photo by Charles Coates/Getty Images)
SHANGHAI, CHINA - APRIL 13: Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso driving the (10) Scuderia Toro Rosso STR13 Honda on track during practice for the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 13, 2018 in Shanghai, China. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

Egy félreértés miatt ütközött össze a két Toro Rosso, Pierre Gasly és Brendon Hartley az F1-es Kínai Nagydíj versenyén vasárnap, Gasly azt hitte, Hartley el fogja engedni őt.

A verseny középső szakaszában Gasly a 18. helyen autózó Hartley-t próbálta megelőzni a 14-es kanyarban, azonban a két autó összeütközött, ennek következtében a biztonsági autót is pályára kellett küldeni.

A futamot követően Gasly elmondta, azt gondolta, hogy a korábban megbeszélteknek megfelelően csapattársa el fogja engedni őt a 14-es kanyarban, ezért szúrt be mellé – így igencsak meglepődött azon, amikor csapattársa „ráfordult”, és összeütköztek.

„Azt mondták rádión: rendben, Brendon [Hartley] el fog engedni az egyenes végén. Szóval arra számítottam, hogy elmehetek mellette, ezért belülre húzódtam. Azt hittem, hagyni fog helyet, hogy elforduljak, de végül úgy kezdett kanyarodni, ahogy egyébként tette volna. Belül voltam, már késő volt, nem tudtam mit tenni.”

„Kár, mert az utolsó dolog, amit szeretnél, az az, hogy a csapattársaddal ütközz. Kár, félreértettük egymást” – folytatta Gasly.

Hartley egyetért csapattársával, és elmondta, ugyanúgy szerette volna elengedni Gaslyt, ahogyan korábban már megtette egyszer – ugyanezen kanyar kijáratánál.

„Ez egy kis félreértés volt nyilvánvalóan” – nyilatkozott Hartley az esettel kapcsolatban. „Az első etapban is helyet cseréltünk, mert küszködtem az ultralágyakkal. A 14-es kanyar kijáratánál elengedtem őt, és amikor másodszorra megkértek, ugyanezt akartam tenni:”

„Szerintem azt gondolta, hogy a bejáratnál hagytam nyitva neki az ajtót, pedig nem.”

Az eset következménye az lett, hogy Gaslyt 10 másodperces büntetéssel sújtották, valamint 2 büntetőpontot is kapott.

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Gasly: Nem hibáztatok senkit

Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője szerint elbízták magukat az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ezért estek ki rögtön a kvalifikáció kezdetén.

Bocsánatkéréssel tartozik a Red Bull Gaslynak

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, „bocsánatkéréssel tartoznak” Pierre Gaslynak, amiért egy „hülye hibával” tönkretették a francia versenyző melbourne-i időmérőjét.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Friss hírek