Megosztás:

Férje szerint Susie Wolff helytállna egy középcsapatnál

A Williams korábbi fejlesztőversenyzője befejezte aktív pályafutását.
A Williams korábbi fejlesztőversenyzője befejezte aktív pályafutását. © GEPA Pictures

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint felesége, Susie elég jó versenyző ahhoz, hogy helytálljon egy Forma-1-es középcsapatnál.

A Williams korábbi fejlesztőversenyzője összesen négy szabadedzésen is lehetőséget kapott a száguldó cirkuszban, miután azonban nem látott reális esélyt arra, hogy versenyezzen is a Forma-1-ben, a 2015-ös idény végén úgy döntött, befejezi versenyzői pályafutását.

„Nagyon sajnálom, hogy soha nem kapott versenyzési lehetőséget, mert meggyőződésem, hogy elég jó ahhoz, hogy versenyezzen egy középcsapatnál” – mondta a pilótanő férje, Toto Wolff.

„És jót tett volna az F1-nek is egy női versenyző, mert a média azon része is érdeklődött volna, mely egyébként ignorálja a motorsportot. Szóval ez egy elszalasztott lehetőség.”

„Ami a családunkat illeti, nem veszek része semmiféle különbséget most, hogy meghozta a döntést. Megbékélt önmagával.”

Susie Wolff aktív pályafutása során egyébként számos versenysorozatban kipróbálta magát, a méltán népszerű német túraautó-bajnokságban (DTM) például hét szezont is lehúzott, és pontot is tudott szerezni, 2004-ben pedig a brit Forma-Renault sorozat kétliteres géposztályában ötödikként zárta a bajnokságot.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nem tulajdonít komoly jelentőséget a Pastor Maldonado bizonytalan jövőjével kapcsolatos...

Hozzászólások

( komment)