Fernandes: A Lotus soha nem tett ajánlatot

A Lotus Racing vezére, Tony Fernandes cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Group Lotus megpróbált egyezségre lépni velük, ami végül azért nem jött össze, mert túl sokat kért az együttműködésért.A Lotus Racing vezére, Tony Fernandes cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Group Lotus megpróbált egyezségre lépni velük, ami végül azért nem jött össze, mert irreálisan sokat kért az együttműködésért.

Dany Bahar, a Group Lotus ügyvezetője a cégcsoport szerdai médiarendezvényén kijelentette, hogy első körben Fernandes csapatával szerettek volna együttműködést kötni, ám mivel az üzletember túlságosan elszállt az ajánlatával, végül a Renault-t választották, harmadannyi pénzért.

Fernandes azonban kikérte magának mindezt, és kijelentette, hogy egyszer s mindenkorra eljött az ideje annak, hogy véget vessenek a sárdobálásnak, és zárt ajtók mögött, a nyilvánosság kizárásával, kulturált módon rendezzék az ügyet egymás között.

„Nem volt semmiféle ilyen ajánlat” – mondta az üzletember az Autosport magazinnak. „Úgy tudjuk, hogy a Lotus 20 millió fontért vásárolta be magát a Renault csapatába, ami azt jelentené, hogy én 60 millió fontot kértem, ami nevetséges, és totális kitaláció.”

„Egy kezdeti üzleti vacsoránál tovább soha nem jutottunk. Dany Bahar és Riad Asmat találkozott egymással, azonban ennyi volt minden. Egyetlen ajánlat sem készült, nem tárgyaltunk egymással.”

„Mi teljesen nyitottak voltunk szinte minden kombinációra. A Lotus márka érdekeit nézve akartunk együtt dolgozni, hiszen csak ennek lett volna értelme. Azt pedig kategorikusan kijelenthetem, hogy semmiképpen sem voltunk háromszor drágábbak.”

„Úgy gondolom, hogy a csomagunkkal, a következő szezon végére nem leszünk túl messze a Renault F1-től, és ha (Bahar) egy kicsit türelmesebb lett volna, egy kicsit több időt adott volna, akkor egy szuper együttműködés születhetett volna.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!