Fernandes: Nem eladó a Caterham - F1VILÁG.HU

Fernandes: Nem eladó a Caterham

HIRDETÉS

A Caterham Formula 1 vezére, Tony Fernandes kijelentette, hogy nem eladó a csapata.


A Caterham Formula 1 vezére, Tony Fernandes kijelentette, hogy nem eladó a csapata.

Az elmúlt hetekben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Caterham Csoport eladó, miután az F1 alakulat a vártnál gyengébben teljesít, és Fernandes korábban már kijelentette, ha nem javul csapata teljesítménye, kiszáll az üzletből.

Bár a csapat története egyik legjobb eredményét érte el a hétvégi Monacói Nagydíjon, ahol Marcus Ericsson a 11. helyen végzett, a rivális Marussia – amely szintén 2010-ben csatlakozott a Forma-1-hez, megszerezte első világbajnoki pontjait Jules Bianci 9. helyének köszönhetően.

A Caterhamot korábban szóba hozták a NASCAR csapatfőnök, Gene Haasszal, aki állítólag fontolgatta a csapat felvásárlását, ám az amerikai az utóbbi időben azt hangoztatja, hogy helyi bázisú gárdát szerezne építeni, ráadásul a nulláról a 2015-ös lehetséges induláshoz.

A Caterham kedd este közleményt adott ki, melyben kijelenti, hogy az elnök Fernandes és Datuk Kamarudin Meranun továbbra is teljes mértékben elkötelezett a csapat iránt.

„A Caterham Csoport nem eladó” – mondta Fernandes. „Szeretjük azt, amit felépítettünk, és mindig új befektetők után kutatunk. Semmi különbség nincs, ahogy az AirAsia-t is elkezdtük.”

„Természetesen folyamatosan azon vagyunk, hogy javítsuk a struktúránkat, és döntéseket hozunk, hogy még jobbak lehessünk, ahogy az egy üzletben lenni szokás. Ez azonban nem jelenti azt, hogy eladósorba kerültünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!