Ferrari: 2019-ben győzhetünk!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari elnöke, Louis Camirelli azt mondja, nem mondtak még le a 2018-as konstruktőri bajnoki címről, ám a céljuk leginkább az, hogy jövőre mindkét bajnoki címet behúzzák.

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton már Mexikóban bebiztosította újabb világbajnoki címét, így Sebastian Vettelnek már matematikai esélye sincs a végső diadalra.

Louis Camirelli a minap egy telefoninterjúban azt mondta, nem volt szerencséjük idén, ám mindent megtesznek azért, hogy a hátralévő két versenyen megnehezítsék a Mercedes dolgát.

„A 2018-as szezon balszerencsésen alakult a Ferrari számára” – mondta a szakember.

„Még két verseny hátravan, és mindent beleadunk, de ez egyértelmű. 2008 óta ez volt a legjobb évünk. Még van esélyünk arra, hogy megnyerjük a konstruktőri bajnokságot, és nem adjuk olcsón a bőrünket.”

Camirelli hozzátette, jövőre még jobban rákapcsolnak, a céljuk pedig továbbra is változatlan: „A 2019-es egy még jobb idény lesz, és győzhetünk.”

Ami a 2021-től érvényes szabályváltozásokat illeti: a Ferrari ügyvezetője azt mondja, a technikai részleteket tekintve már közelednek az álláspontok.

„Ami a technológiát illeti, közel vagyunk a megállapodáshoz. Ami a politikát illeti, már kevésbé. Ott van a költségvetési plafon bevezetése… Alacsonyabb költségek… Mindenki ezt akarja, de az ördög a részletekben rejlik.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek