Ferrari: A baleset nélkül nyerhettünk volna - F1VILÁG.HU

Ferrari: A baleset nélkül nyerhettünk volna

HIRDETÉS

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene szerint egy „normális” versenyen az olasz istálló képes lett volna a futamgyőzelemre Kínában.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene szerint egy „normális” versenyen az olasz istálló képes lett volna a futamgyőzelemre Kínában.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen már a verseny első kanyarjában egymásnak ütköztek, minek következtében a német a nyolcadik helyre csúszott vissza, csapattársának pedig ki kellett állni a bokszba orrkúpcserére.

Vettel végül második, Räikkönen ötödik lett a futamon, és bár Nico Rosberg fölényesen nyert, Maurizio Arrivabene szerint lehetett volna esélyük a győzelemre az incidens nélkül.

„Normál körülmények között jó esélyünk lehetett volna a futamgyőzelemre” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„Nagyon balszerencsések voltunk, és természetesen frusztráló, ha ilyesmi történik. De folytatnunk kell a fejlődést, és előbb vagy utóbb – remélem, hogy előbb – felállhatunk a dobogó legmagasabb fokára, mert az autó valójában jó. Bizonyítottuk, hogy az autónk erős, a stratégiánk pedig tökéletes volt.”

„Most lapoznunk kell, izgatottan várjuk a folytatást, és pozitívan állunk a feladatunkhoz – de még nem vagyunk ott. Oda kell érnünk.”

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne idén először látogatott el versenyhelyszínre, Arrivabene pedig elárulta, a presidente csalódott volt az eredmények miatt.

„Jártas a motorsportban, szóval nem volt boldog – mint ahogy én sem. Látta a versenyt és a körülményeket is. Ha ilyesmi történik, el kell fogadni, de persze, hogy nem örült. Ha elégedett lett volna, megkérdeztem volna magamtól, hogy „ő az igazi elnök, vagy mi a fene”?”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!