Ferrari: A McLaren tönkreteheti az egész Forma-1-et - F1VILÁG.HU

Ferrari: A McLaren tönkreteheti az egész Forma-1-et

HIRDETÉS

A Ferrari ügyvédje, Nigel Tozzi szerint visszafordíthatatlan következményei lehetnek annak, ha a McLarennek sikerül elérnie, hogy Kimi Raikkönennek át kelljen adnia megérdemelten szerzett bajnoki címét Lewis Hamiltonnak.

A Ferrari ügyvédje, Nigel Tozzi szerint visszafordíthatatlan következményei lehetnek annak, ha a McLarennek sikerül elérnie, hogy Kimi Raikkönennek át kelljen adnia megérdemelten szerzett bajnoki címét Lewis Hamiltonnak.

“Súlyos igazságtalanság lenne Mr. Raikkönennel szemben, ha elvennék tőle a bajnoki címet” – mondta Tozzi a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság mai meghallgatásán Londonban.

A McLaren azért nyújtatta be fellebbezését a Brazil Nagydíj végeredménye ellen, mert a sportfelügyelők annak ellenére sem büntették meg a BMW, illetve a Williams versenyzőit, hogy kiderült, a megengedettnél alacsonyabb hőmérsékletű üzemanyagot töltöttek autóikba a szezonzárón.

Ha ugyanis a Hamilton előtt befutó három pilótát kizárták volna a versenyből, akkor Hamilton felugorhatott volna a negyedik helyre, mellyel elegendő pontot gyűjtött volna össze ahhoz, hogy megelőzze Raikkönent és bezsebelje a bajnoki címet.

A Ferrari finn versenyzője végül egy ponttal előzte meg riválisát, miután megnyerte a szezonzáró Brazil Nagydíjat.

“Hatalmas kárt okozna a sportnak, ha így dőlne el a bajnoki cím sorsa, mert a rajongók joggal gondolhatnák úgy, hogy az ügyvédek piszkos, trükkös megoldásai, és nem a volán mögötti tudás döntötte el a bajnoki cím sorsát” – folytatta Tozzi.

“Ahogy a McLaren korábban hangoztatta, a bajnokságot a pályán, nem pedig a tárgyalóasztal mellett kell eldönteni.”

Mindezt azok után mondta a Ferrari jogásza, hogy a McLaren törvényszéki képviselője, Ian Mill a mai meghallgatáson hosszú beszédet tartott, és mindent megtett annak érdekében, hogy meggyőzze a bíróságot: igenis ki kell zárni a BMW és a Williams versenyzőit a szezonzáróról.

“Az alapelv egyszerű. Ha valaki vét a szabályok ellen, azzal előnybe kerül. A szankció pedig nem más, mint a kizárás” – mondta Mill a meghallgatáson, majd szépen megkérte a bíróságot, döntésüket ne befolyásolja az, hogy a bajnoki cím sorsa forog kockán.

“Arra kérem a tisztelt bíróságot, hogy úgy járjon el, mint ahogy azt bármelyik csapat esetében tenné a szezon bármely szakaszában. Valahányszor diszkvalifikáció történt a múltban, a sorrend is változott. Arra kérünk mindenkit, hogy úgy járjon el, mint bármely más esetben” – tette hozzá a McLaren ügyvédje. “Ugyan a versenyzők nem bűnösek, de egy szabálytalan autóval mentek. Az lenne a helyénvaló, ha a csapatokat kizárnák, és a versenyzőktől elvennék a pontokat.”

Hirdetés

Az ítéletet pénteken hirdeti ki a Fellebbviteli Bíróság.

A meghallgatás képekben

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!