Ferrari: A megbízhatóság lesz a siker kulcsa - F1VILÁG.HU

Ferrari: A megbízhatóság lesz a siker kulcsa

HIRDETÉS

A megbízhatóság lesz a kulcs a világbajnoki cím megszerzéséhez az idei évben, állítja a Ferrari technikai igazgatója, James Allison.


A megbízhatóság lesz a kulcs a világbajnoki cím megszerzéséhez az idei évben, állítja a Ferrari technikai igazgatója, James Allison.

„Ha választanom kellene egy dolgot, ami nagy valószínűséggel domináns tényező lesz az idei szezonban, nem az erőforrást és nem is az aerodinamikát választanám” – mondta Allison.

„Azt mondanám, hogy a megbízhatóság lesz az abszolút kulcsfontosságú az idei szezonban.”

Amellett, hogy lehetőséget biztosít a folyamatos pontszerzésre, egy megbízható versenyautó elengedhetetlen ahhoz, hogy a szezon során biztosítani lehessen a folyamatos fejlődést, különösen úgy, hogy csak 12 napot lehet majd tesztelni a szezont megelőzően.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali biztos abban, hogy az olasz alakulat folyamatos fejlődést tud majd mutatni a szezonban, jóllehet az elmúlt években ez a terület volt az, amin általában elcsúsztak.

„Hosszú lesz a szezon, így nagyon fontos, hogy egy megbízható autóval kezd meg a szezont, és mellette folyamatosan biztosítani tudd a fejlődést, amivel gondunk volt az elmúlt évben” – mondta a szakember.

„Arra számítok, hogy a tesztek első napjai mindenki számára nagy kihívást tartogatnak majd. Számos dolog van, amit tesztelni kell, sok mindent be kell törni.”

Domenicali azt is elmondta, hogy az idei szabálymódosítások kiváló lehetőséget biztosítanak a Ferrari számára, hogy ismét visszatérjen az élre.

„Ez a fajta technikai kihívás emlékezetem szerint a legkomolyabb az elmúlt egy évtizedben a Forma-1-ben” – mondta. „Itt a lehetőség, hogy ezt a kihívást a magunk javára fordítsuk mérnökeinkkel.”

Hirdetés

„Egy teljesen új erőforrásink van, és egy halom új szabály, ami nagyon érdekes, de nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy meg tudjuk ragadni ezt a lehetőséget, és javítani tudjunk a teljesítményünkön.”

A Ferrari legutóbb 2007-ben nyert egyéni bajnokságot a Forma-1-ben, majd egy évre rá konstruktőri címet, ám azóta nem diadalmaskodott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!