Ferrari: Annyi második hely után jövőre javítanunk kell - F1VILÁG.HU

Ferrari: Annyi második hely után jövőre javítanunk kell

HIRDETÉS

Fernando Alonso teljesítményét méltatta nemrég a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali.


Fernando Alonso teljesítményét méltatta nemrég a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali.

Alonso Austinban megszerzett ötödik helyével biztosította a bajnoki ezüstérmet 2013-ban, noha csapata az utolsó, brazíliai futamon még harcolni fog a konstruktőri második helyért.

Domenicali elmondta, nagyon elégedettek Alonso teljesítményével, ám mindent meg kell tenniük azért, hogy jövőre jobb versenyautóval álljanak elő.

„Kétségkívül óriási eredmény ez a második hely, hiszen nagyon sok problémánk volt, és a bajnokság második felében nagyszerű munkát végzett” – mondta Domenicali spanyol versenyzőjének teljesítményéről.

„A csapat is kiváló munkát végzett a pályán, most viszont mindent elölről kell kezdeni, itt az ideje ugyanis annak, hogy a sok második hely után egy pozíciót feljebb lépjünk.”

„Fontos, hogy jó autóval álljunk elő, mert az ő frusztrációja az én frusztrációm is. Ha nem tudunk egy kellően gyors autót adni egy olyan pilótának, aki nagyszerűen harcol az utolsó pillanatig, akkor azt gondolom, nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, miképp fejlesszük az autót a jövőben.”

Alonso csapattársa 2014-ben a Lotustól érkező Kimi Räikkönen lesz. A finn versenyző nem állt rajthoz Austinban, illetve a hétvégi Brazil Nagydíjon sem lesz jelen, mivel múlt csütörtökön megműtötték sérült hátával.

Domenicali elárulta, nem ők ragaszkodtak ahhoz, hogy Räikkönen mihamarabb átessen az operáción.

„Tudtuk, hogy megműtik a gerincét, de tiszteletben tartjuk a csapatot, melynél dolgozik, szóval nem akartuk megzavarni őket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!