Ferrari: Az a csúnya autó, amelyik nem nyer - F1VILÁG.HU

Ferrari: Az a csúnya autó, amelyik nem nyer

HIRDETÉS

Egyáltalán nem tartja rondának a Ferrari 2012-es versenyautóját a maranellói gárda főtervezője, Nikolas Tombazis.


Egyáltalán nem tartja rondának a Ferrari 2012-es versenyautóját a maranellói gárda főtervezője, Nikolas Tombazis.

Mint ismert, az olasz istálló péntek délelőtt, Maranellóban mutatta meg a világnak az F2012-es kódjelet viselő versenygépet, mely sokak szerint egyáltalán nem túl mutatós, főképp azért, mert a Caterhamhez és a Force Indiához hasonlóan megkapta a szabályok miatt mondhatni elengedhetetlen lépcsőr orr-részt.

„Sokak szerint csúnya az autónk, és be kell valljam, én nem osztom ezt a véleményt” – fogalmazott a Ferrari főtervezője, Nikolas Tombazis.

„Én már megszoktam azt a kis lépcsőt az orr közepén. Úgy gondolom, az autó többi része is a minden részletre kiterjedő aprólékos munka gyümölcse. Véleményem szerint az a csúnya autó, amelyik nem nyer, a gyönyörű pedig az, mely képes a győzelemre. Szóval szeretném azt hinni, hogy ez egy csodálatos versenygép, és ezt már az első versenyek után látni fogjuk.”

A szakember ígéretet tett arra is, még a melbourne-i idénynyitó előtt számos újítás helyet kap az új modellen, és a téli teszten különös figyelmet fordítanak a kipufogórendszer továbbfejlesztésére.

„Az autó még sokat fog változni az első verseny előtt. Folyamatosan dolgozunk a szélcsatornában és a tervezőirodában, de az első teszteken szeretnénk néhány nagyon fontos kísérletet is elvégezni, hogy véglegesíteni tudjuk az első versenyen használandó konfigurációt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!