Ferrari: Az idei az utolsó kiábrándító évünk

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke ragaszkodik ahhoz, olyan verhetetlen struktúrát építenek fel csapaton belül, hogy az idei lesz az utolsó kiábrándító évük a Forma-1-ben.


Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke ragaszkodik ahhoz, olyan verhetetlen struktúrát építenek fel csapaton belül, hogy az idei lesz az utolsó kiábrándító évük a Forma-1-ben.

A szakember elmondta, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is hisz a maranellói gárdában, éppen ezért hosszabbította meg szerződését egészen a 2016-os idény végéig.

„Meg vagyunk győződve arról, hogy ez az utolsó kiábrándít évünk” – mondta Domenicali a Repubblica című olasz lapnak.

„[Jean] Todt rengeteget nyert, de időbe telt, míg felépített egy győztes csapatot, mely rendkívüli egyensúllyal rendelkezett. A célom, hogy ugyanezt tegyem, és optimista vagyok a jövőt illetően.”

„A mostani Red Bull-lal… talán őrültségnek hangzik, de meggyőződésem, hogy felépítjük az alapjait egy verhetetlen struktúrának. Alonso hisz a projektben. 2016-ig aláírt velünk, pályafutása közepén jár. Egy olyan győztes, mint ő, nem tenne ilyet, ha nem lenne biztos a projekt sikerben.”

„A Ferrari győzelemre van ítélve: történelmünk során soha nem örülhettünk egy második helynek.”

A maranellói gárda idén eddig mindössze egyszer diadalmaskodott: a Brit Nagydíjon Fernando Alonso bizonyult a legjobbnak, kinek hátránya jelen pillanatban több mint 100 pont a listavezető Sebastian Vettellel szemben.

Habár elég kicsi a valószínűsége annak, hogy a Ferrari letaszítja a trónról a Red Bullt 2011-ben, Domenicali elmondta, nem követik el azt a hibát, hogy ismét meglehetősen korán a jövő évre kezdenek fókuszálni.

„Ez egy olyan hiba, melyet már elkövettünk a múltban, és nem szabad megismételnünk. Néhány jelenlegi fejlesztés fontos alap lehet a jövő évre vonatkozóan is” – magyarázta az olasz szakember.

„A lényeg, hogy megtanuljuk, hogyan kell használni az abroncsokat minden körülmények közepette. Egészen novemberig lehet kísérletezni a sajátos beállításokkal és előre lehet lépni a munkában. Fenntartjuk az agresszív hozzáállást, még ha a bajnokságnak már annyi is.”

Domenicali – kinek csapata kielégítő téli tesztprogramot teljesített – hozzátette, sokkoló volt látni az óriási lemaradást az idény első versenyén.

„Megérkezni az első versenyre Ausztráliába és realizálni, hogy 1,4 másodperccel le vagyunk maradva” – válaszolta a csapatfőnök arra a kérdésre, hogy mi volt a legnehezebb dolog, amit el kellett fogadni az idei évben.

„Elfogadhatatlan és megdöbbentő volt. Egész februárban azt hallottuk, hogy minden rendben van, majd márciusban ráébredtünk, hogy korántsem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!