Megosztás:

A Ferrari Bahreinben javítani akar

Sebastian Vettel harmadikként ért célba az év első versenyén.
Sebastian Vettel harmadikként ért célba az év első versenyén. © Scuderia Ferrari

Bár az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon Sebastian Vettel alulmaradt a Mercedes duójával szemben, Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azt mondja, az olasz istálló a jelenlegi versenytempójával jobb eredményre lehet képes Bahreinben.

A Ferrari vasárnapi köridejei arra engednek következtetni, Sebastian Vettel megnyerhette volna a melbourne-i idénynyitót, ha Fernando Alonso és Esteban Gutiérrez balesete miatt a 18. körben nem kell piros zászlóval megszakítani a körözést.

A csalódottság ellenére a Ferrari már a következő versenyre készül, Maurizio Arrivabene pedig azt reméli, a tűzpiros autók Bahreinben még gyorsabbak lesznek.

„A versenytempónk nagyon jó, az autónk kiválóan működik a futamon” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„Nem szabad feladnunk, tovább kell folytatnunk a munkát, mert minden verseny más-más történet, ezért lapoznunk kell most, és a következő futamra kell fókuszálnunk. Nem a múlton kell rágódnunk, arra kell koncentrálnunk, hogy Bahreinben jobbak legyünk.”

„Melbourne-ben szuper volt a rajtunk, mindkét versenyzőnk rakétaként lőtt ki, és aztán képesek voltak előnyre szert tenni. Ezért a verseny egy pontján már úgy tűnt, kényelmes pozícióban vagyunk. De mindig a verseny végeredményét kell nézni, és reálisnak kell lennünk a jóslatokat illetően is.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds bevallotta, alábecsülték a Toro Rosso erejét, és az...

Hozzászólások

( komment)